Én person omkom i husbrann

Artikkelen er over 5 år gammel

Eldre mann funnet i kjelleren.

DEL

HOLMESTRAND: – Vi fikk melding om at én beboer var registret på adressen. Det er funnet én omkommet person. Vedkommende er ikke identifisert, men alt tyder på at det dreier seg om den savnede, som var registert på adressen. Dette er en eldre mann, opplyser innsatsleder Svenn Arne Heian i Vestfold-politiet.

Funnet i kjelleren

Den omkomne ble funnet i kjelleren. Politiet avventer nå tekniske undersøkelser for å kunne jobbe videre.

To røykdykkerlag fra brannvesenet gjennomsøkte huset, ett i første etasje og ett i sokkelleiligheten, der den omkomne ble funnet.

– Ambulansen som kom først til stedet meldte fra om at huset var overtent, opplyser innsatsleder Svenn Arne Heian.

SE BILDER FRA DRAMAET:

Sterk varme

 Da brannvesenet tok seg inn i huset brant det kraftig, og det var svært varmt.

– På grunn av sterk varme, tok det litt tid før vi fant den omkomne, sier Heian.

– Det var også ganske utbrent inne i huset, tilføyer politiets innsatsleder.

Politiets tekniske etterforsker er ventet til stedet.

Den omkomne er foreløpig ikke hentet ut fra huset.

Vakthavende brannsjef Joachim Jensen i Vestfold interkommunale brannvesen forteller at mannskapene måtte skjære hull i taket på huset for å sjekke om det brant på loftet.

– Huset har ståltak, og det har vært en utfordring. Men mannskapene har kommet seg inn nå, sier Jensen til Jarlsberg ved 18.30-tiden.

– Nå leter vi etter eventuelle kryp- eller ulmebranner i huset, sier Jensen til Jarlsberg.

Brannmannskapene fra Nøtterøy og Tønsberg er dimmitert. Brannmannskapene fra Kopstad-stasjonen fortsetter oppsynet med boligen utover kvelden.

Nabo fryktet eksplosjon

Det var nabo Vidar Nilsen som meldte fra om brannen. Han og kona har bodd i Platåveien 15 i 40 år. Nilsen forteller til Jarlsberg at den omkomne naboen har bodd i gata like lenge.

– Ved 16.30-tiden så kona mi brannen. Jeg ringte brannvesenet, deretter ringte jeg på hos en annen nabo, for der bor det en brannmann. Flammene slo ut på baksiden av huset. Da kom brannvesenet og løp inn med slanger, sier Vidar Nilsen, som er imponert over innsatsen fra brannmennene som var i aksjon.

– Det var så mye røyk i huset som brant, at jeg ikke torte å åpne inngangsdøren fordi jeg var redd for en eksplosjon av uforbrente gasser, sier Nilsen til Jarslberg.

– Det som nå har skjedd er svært trist, tilføyer han.

Nabo meldte fra

Boligen ligger i Platåveien. Det var en nabo som meldte om brannen, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen.

– Mannskaper fra Kopstad, Tønsberg og Nøtterøy jobber på stedet, opplyser brannvesenet klokka 17.18.

Like før klokka 17.30 opplyser brannvesenet at det fortsatt drives slokningsarbeid, og at det er uvisst om det er personer inne i eneboligen.

– Alle biler sendes bort fra veien for å sikre fri passasje for brannvesenets biler, sier Jarlsbergs reporter Linn H. Mathisen, som er på stedet.

Mye røyk

– Akkurat nå er det ikke åpne flammer, men mye røyk, sier hun.

Det skal ikke være fare for spredning til andre bygninger. Naboer har fått beskjed om å holde dører og vinduer lukket for å unngå å få inn røyk, opplyser VIB.

Artikkeltags