Liten fangst i stor aksjon

Slapp med skrekken: Denne hummeren ble reddet opp av politi og Kystvakta i en storstilt aksjon mot ulovlig fiske torsdag. Alle foto: Per Gilding

Slapp med skrekken: Denne hummeren ble reddet opp av politi og Kystvakta i en storstilt aksjon mot ulovlig fiske torsdag. Alle foto: Per Gilding

Artikkelen er over 4 år gammel

Innsatsen mot miljøkriminalitet har skremt vannet av tyvfiskerne.

DEL

(Tønsbergs Blad) SKJÆRGÅRDEN: Mannskaper fra Kystvakta, Fiskeridirektoratet, Statens naturoppsyn, Skjærgårdstjenesten og politiet aksjonerte torsdag mot ulovlig utsatt fiskeredskap i Færder Nasjonalpark.

– Vi har også et politiansvar for skjærgården vår, og miljøkriminalitet slår vi hardt ned på, sier politimester i Vestfold Christine Fossen.

I år vanker det bøter

Hun er om bord på kystvaktskipet «Nornen», som er «kommandosentral» under aksjonen.

– Det mannskapene har fokus på i dag er ulovlig fiske etter hummer og brudd på ilandstigningsbestemmelsene i fugleøyreservatene. I fjor gjorde vi store beslag av fiskeutstyr og påtalte en del tilfeller av at båtfolket tok seg i land i reservatene. I år vil vi være strengere og gi bøter for overtredelse, sier Fossen.

– I dag er det også et poeng å vise at vi virkelig tar dette alvorlig, sier Egil Soglo i Statens Naturoppsynet.

LES OGSÅ: Disse fiskerne vil ha fiskeforbud

– Hummerbestanden har tatt seg opp de siste årene, og det er klart at slike aksjoner har noe for seg. Og det å passe på at båtfolket lar fuglene hekke i fred, er en viktig jobb for oss. Vi talte 2.000 båter på en dag i Nasjonalparken i fjor, så det er mye trafikk her ute. Og det kan nok friste å gå i land på mange at de flotte øyene. Men det er altså ikke lov før 16. juli på de øyene det er reservat på, sier han.

I ei vik på Tjøme kom Kystvakten over en del teiner, og en som inneholdt én hummer og ei flyndre.

Få lovbrudd

Politiinspektør Morten Skarpaas var koordinator for aksjonen.

– Vi er svært godt fornøyde med at vi har funnet langt færre overtredelser i år enn i fjor. Vi har kontrollert 100 redskaper, ett forhold er anmeldt med redskap satt for grunt. Og vi har tatt opp noen fiskeredskaper som ikke var merket etter forskriftene. Men som sagt, dette er vi fornøyd med, sier Skarpaas.

Artikkeltags