Finnes ikke snarveier

Ja! Rina Winnem lykkes ved å være tålmodig, trassig og viljesterk. Arkivfoto: Pål Nordby

Ja! Rina Winnem lykkes ved å være tålmodig, trassig og viljesterk. Arkivfoto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Rutiner, planlegging og hardt arbeid må til.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi vet det egentlig alle sammen, men går i fella gang på gang. Det er ingen snarveier verken til å bli varig tynnere, sprekere eller spenstigere.

Tålmodighet, viljestyrke en dose trassighet og evne til å endre holdninger over tid må til. Og selvfølgelig de rette treningsmetoder for det du ønsker å oppnå, og ofte et bedre tilpasset kosthold. Med andre ord, struktur, rutiner og mye jobb, særlig i starten av endringsprosjektet.

LES OGSÅ: Vi driver rovdrift

Puhh ... det hørtes brått slitsomt ut, men ingen av oss, med hånda på hjertet, tror på mirakelkurer som piller, pulver og alle andre fantastiske metoder som nær sagt uten egeninnsats skal snu opp og ned på sofa-livet, enten målet er å bli slankere eller på kort tid være super-forberedt på et langløp på ski eller en maraton.

Derfor er det et viktig tema treningsinstruktør Jørgen Sælø bringer på banen i dagens avis (side 20). Han kaller det treningskynisme, og en farlig vei å gå, eller rettere sagt rettovervei å gå, for å nå mål som bør være langsiktige og godt planlagte.

– 1-2-3 løsninger fungerer ikke, sier han, og vi vet innerst inne at det er riktig.

Jarlsberg fulgte over et år Rina Winnem og hennes «strev» til endring i kosthold, vekt og form. Hun som ikke hadde syklet siden barneskolen endte med Vestfold Rundt året etter, og sykkelferie på Mallorca. Her var det ingen kvikk-fix, men et langt lerret å bleke.

LES OGSÅ: Rina vant kampen

En tanke å tenke for flere?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.