Medaljer til juleribba

Måtte vinne tirsdag: Norge-Nederland 29–16. Men fortsatt var det mye som skulle klaffe for Norge for å ha håp om medalje. Foto fra TV-skjerm: Pål Nordby

Måtte vinne tirsdag: Norge-Nederland 29–16. Men fortsatt var det mye som skulle klaffe for Norge for å ha håp om medalje. Foto fra TV-skjerm: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Håndballjentene har gjort oss godt vant.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Håndballjentene har skjemt oss bort gjennom mange år nå. Det har nærmest vært en selvfølge at adventstiden har toppet seg med EM eller VM-medaljer. Det har egentlig ikke blitt helt jul uten å høre Camilla Herrems «Tore Tang» fra scenen på banketten, og feststemte jenter med like høye stetteglass som hæler på slitne håndballføtter.

Nå er vi der igjen, men julestemningen har ikke helt nådd ut på banen, der det har vært langt mer trøblete enn vanlig. Med kniven på strupen mot Nederland tirsdag løsnet det skikkelig, og onsdag, en time etter at avisen gikk i trykken sto Spania på motsatt halvdel. I tillegg til å gjøre sin egen jobb var jentene også avhengig av hjelp fra Ungarn for å nå en semifinale.

LES OGSÅ: HIF fikk det tøft i den nasjonale Bringserien: To tap og en seier 

Siden gjennombruddet i VM i 1986 med bronse i Nederland, har det blitt 26 medaljer i internasjonale mesterskap, 12 av dem i edleste valør. Ikke rart jentene har klart å skjemme oss bort med den gullrekka å vise til. Men i årets Frankrike-EM har det til tider kladdet skikkelig for Thorir Hergeirssons jenter.

Den suverent mestvinnende nasjonen i kvinnehåndball er kanskje ikke like suveren lenger. Og vi har sett det en stund. Lagene har blitt jevnere, og tiden er definitivt over for en rekke kamper i mesterskap med kalassifre.

Også de dårligste nasjonene har nærmet seg med store skritt.

LES OGSÅ: HIF's to glade gutter fikk titalls tusen kroner 

Kanskje må julestemningen i år skapes uten de «vanlige» medaljene rundt halsen på jentene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.