Gå til sidens hovedinnhold

Folkeskikken er på retur

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå må folk virkelig skjerpe seg på sosiale medier:

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lan Marie Ngyuen Berg og Eivind Trædal delte gledestrålende nyheten på sosiale medier mandag om at de venter barn til våren. Selvfølgelig var de glade, men påfølgende netthets og verbalt hat satte raskt en demper på gleden.

Normal folkeskikk og en hyggelig hilsen ville være å gratulere paret og ønske lykke til som foreldre. Det er slik vi oppfører oss mot hverandre. I hvert fall bør og skal oppføre oss i et sivilisert samfunn.

LES OGSÅ: Trygve er mildt sagt misfornøyd med plasseringen – men møter lite gehør fra ordføreren 

Men, nei. Ikke så lenge vi kan bruke sosiale medier til egen frustrasjon, eder og galle, der mange heller benytter en gladsak til å ytre hatske, rasistiske og særdeles grove og sjikanerende kommentarer.

Selvfølgelig fordi det nettopp er Lan Marie, et av sosiale mediers største hatobjekt. Men dette handler verken om politikk, grønt ståsted eller klimatrusler.

Det er et lite barn på vei, og det burde ikke gi andre reaksjoner enn tommel opp og lykkønskninger.

LES OGSÅ: Dette synet gjør Sidsel forbanna 

Hovedstadsavisene var raskt ute med nyheten, og kommentarfeltene ble fylt med gjørme. Litt som forventet kanskje, men ikke så voldsomt og grovt. Etter det VG skriver valgte Dagbladet, etter flere hundre kommentarer, å fjerne sitt Facebookinnlegg, etter at svært mange gikk mer enn langt over streken i dårlig nettoppførsel. Rundt 20 brukere skal være utestengt etter sine ytringer rundt babysaken.

Pinlig oppførsel av voksne folk.

Kommentarer til denne saken