Fjellet, syden, byen eller sjøen?

Påskeutstillingen: I Stavern er det også i år en fargerik påske. Foto: Pål Nordby

Påskeutstillingen: I Stavern er det også i år en fargerik påske. Foto: Pål Nordby

Påske, fridager som noen må ha på fjellet, mens andre prioriterer flest mulig varmegrader.

DEL

MeningerPåsken er over oss, sen i år, og med strålende vær i vente over store deler av landet. Men litt kaldt, det er jo tross alt bare april, selv om vi er halvveis i måneden mot mai du skjønne milde.

Hva er den beste påsken? Til fjells på ski eller liggende på solseng i syden? Solsvidd bare i ansiktet eller på hele kroppen? Snø, ski, appelsin og toddy eller sand, badeball og paraplydrinker? Hva får du mest igjen for i opplevelser og for pengene du bruker?

Prisen er kanskje ikke det som utgjør den store forskjellen. Tradisjonene trekker mange til fjells på familiehytta til hvite vidder eller alpinanlegg. For noen er det bare ikke mulig å tenke seg en påske uten å ha vært over tregrensen. Men så er det mange som mener det har vært nok av kalde dager og vinter når påsken endelig kommer. Ved å sette nesa sydover er gjerne garantisten med på turen med fint vær og varmt hver eneste dag gjennom hele ferien.

I fjor gjorde NHO Reiseliv en undersøkelse blant nordmenn, og kom til at omtrent halvparten reiser bort i påsken, og at åtte av ti av disse igjen reiser innenlands. Det vil nok si mange til fjells. Men mange velger også hjemmepåske, bypåske eller å friste en tidlig start på båtsesongen. Valget er ditt. Ei uke med fint vær er meldingen fra meteorologene.

Nyt dagene. God påske!

Artikkeltags