Som regel er det ikke positivt når noe går nedover i samfunnet. Nav er et unntak.

Åpnet nytt Nav: Nav-direktør Hanne Seberg og Nav-leder Elisabeth Stokke under åpningen 23. mai. Foto: Pål Nordby

Åpnet nytt Nav: Nav-direktør Hanne Seberg og Nav-leder Elisabeth Stokke under åpningen 23. mai. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Færre arbeidssøkere inn døra gjør ikke noe.

DEL

Meninger55 ansatte ved det nye Nav-kontoret i Holmestrand kunne offisielt åpne sine egne fasiliteter i slutten av mai. De kan gledelig konstatere at det stadig går den rette veien. Det vil si nedover. Forhåpentligvis får de gradvis mindre å gjøre.

– Ved utgangen av mai var det registrert 3.362 helt arbeidsledige i Vestfold. Det er ni prosent færre enn på samme tid i fjor. I prosent av arbeidsstyrken utgjør ledigheten 2,7 prosent mot 2,2 prosent for landet. Slik innledes den månedlige pressemeldingen om «rikets tilstand» fra Nav i Vestfold.

LES OGSÅ: Nå har nye «felles-Nav» åpnet dørene 

Som regel er det ikke positivt når noe går nedover i samfunnet. Nav er et unntak i så måte. For den nye kommunen er det totalt sett en beskjeden nedgang.

En pluss på sju for Holmestrand, mens Sande har en nedgang på 16 arbeidsledige. Totalt en pluss i regnskapet på ni flere i arbeid.

Stor etterspørsel av arbeidskraft ved at hele 1.773 stillinger ble registret i mai, er en viktig faktor i utviklingen. At det rører seg bra i viktige bransjer er en annen. De ni prosentene, det vil si endringen fra mai i fjor for Vestfold, betyr at 314 flere er i arbeid. Tre bransjer er det som utmerker seg.

LES OGSÅ: Møtet ga to gladmeldinger til folk i Hof og Sande 

Innenfor industriarbeid er det 96 flere i arbeid i mai i år. Bygg og anlegg har tatt 77 av de ledige, mens reiseliv og transport står for 50. Mens det største trykket blant de ledige er rettet mot jobb innen butikk og salg. Men også her har 40 av de 314 fått jobb.

Det er håp for flere!

Artikkeltags