Det handler om å overleve

Jula andre steder: Som i India, der mange har nok med å skaffe mat til familien. Foto: Pål Nordby

Jula andre steder: Som i India, der mange har nok med å skaffe mat til familien. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Julegaver og marsipangriser er langt i fra de fleste sin hverdag.

DEL

Meninger– Verden ville vært et bedre sted dersom alle kunne gått på skole, sa Thea og Luna fra Kleiverud skole før helgen. Sammen med sine medelever på Kleiverud skole har de bevisst forsøkt å dreie fokuset vekk fra alle gavene de selv skal få til jul, men heller sendt en tanke til alle de som har helt andre utfordringer enn gavekjøp og gavedryss, nå når 2018 går mot slutten.

LES OGSÅ: Marny (39) ønsker å holde alle i byen varme i vinter: – Jeg vet det er mange i Holmestrand som fryser 

Med bilder og film av Malala, den pakistanske jenta, som ble fredsprisvinner og et symbol for hele verden med sin kamp for jenter og alle barns rett til å gå på skole, som bakgrunn, har elevene laget sin bakvendte eller omvendte julekalender.

Med små betalt jobber underveis i desember blir det i tillegg til god læring og bevissthet rundt andres situasjon, også noen kroner som går til organisasjonen Plan.

Ifølge en undersøkelse gjort av UNICEF Norge, så ønsker nesten halvparten av de spurte seg en veldedig gave i år. I årets julekampanje samler de inn penger til varme klær og pledd til syriske flyktningbarn.

LES OGSÅ: – Jeg håper at de som trenger et sted å være, ikke er redde for å melde seg på (Navn i nyhetene) 

I området rundt Syria og i flyktningleirene der disse barna befinner seg, er det til tider minusgrader og striregn i desember og januar. De bor i tynne telt og trenger all den varmen de kan få. Derfor oppfordrer UNICEF folk til å kjøpe en annerledes gave i år, ikke bare sende varme tanker, men også varme pledd.

LES OGSÅ: En hemmelig, men gavmild nisse er på ferde i byen: – Mange gaver skal deles ut 

En god oppfordring å gi, til de som ikke har alt!

Artikkeltags