Varslingssaken: Det var ingen annen utvei

Personalsak: Både litt rar og kinkig, ble løst ved at vedkommende ikke tiltrer. Foto: Pål Nordby

Personalsak: Både litt rar og kinkig, ble løst ved at vedkommende ikke tiltrer. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Noen bør se på rutinene for å sjekke referanser.

DEL

MeningerHvordan det formuleres utad, om det er den nyansatte som selv trekker seg fra sin stilling, eller om det er kommunen som uttrykker at de ikke har tillit, er mest for fasaden og det formelle.

Slik saken om den nyansatte lederen i Holmestrand kommune etterhvert ble kjent ville det ikke med noen forklaring eller begrunnelse kunne fungert å ha mannen ansatt.

En belastning for kommunens omdømme hadde trolig blitt det minste problemet i saken der opplysninger kom frem om at en nylig ansatt leder i kommunen var koblet til en varslingssak om trakassering av en kollega og bruk av alkohol på jobb i Drammen kommune.

LES OGSÅ: Mann fikk varsel om seksuell trakassering på seg – nå har han nettopp fått jobb i Holmestrand kommune (+)

Hadde ikke saken endt med at ansettelsen var blitt kansellert hadde hverdagen høyst sannsynelig resultert i uholdbare situasjoner, der konfliktene kunne blitt stående i kø.

Det hadde også blitt vanskelig for kolleger i mellom å ha tillit til en ny leder med en så tung og belastende ryggsekk med seg fra nabokommunen. At vedkommende fratrer på dagen, sier også mye om forhold som ikke er bearbeidet eller behandlet.

Det fungerer ikke slik at gamle synder bare sånn uten videre kan legges til side.

Noen bør også gå nøye i gjennom rutinene for hvordan det jobbes med referanser ved ansettelser. Dersom slike forhold som dette kan slippe gjennom nåløyet uten å bli oppdaget, er det meste fullt mulig å slippe unna med.

LES OGSÅ: Nyansatt leder ble ansatt til tross for varslingssaker – nå trekker han seg fra stillingen (+)

Artikkeltags