«Trafikken» må stoppes – hva annet kan være viktigere for politiet?

Politiet må på banen: Og det kommer ordfører Alf Johan Svele til å kreve. Foto: Pål Nordby

Politiet må på banen: Og det kommer ordfører Alf Johan Svele til å kreve. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Saken om mulig sexsalg og dop i Holmestrand sentrum har sjokkert mange. Flere krever handling.

DEL

MeningerEn sak som opprører mange skjer i nabolaget i Holmestrand, i en leilighet nær deg.

Jarlsberg vet at dette mer eller mindre har kunnet pågå uforstyrret i flere måneder, og beskrivelsene av «aktivitetene» i og rundt denne leiligheten minner mer om scener fra en gangsterfilm, der bilder av mafia, penger, dop, sex og våpen gjerne er blant ingrediensene. Men dette er ikke underholdning på film, det er virkelig, og veldig alvorlig kriminalitet.

LES OGSÅ: Naboer har fått nok av narkotikatrafikken: – Det går i narko-salg og høylytt sex 

Nå krever ordfører Alf Johan Svele at det blir tatt noen tydelige grep, og han har bedt om møte med politiet onsdag. Politiet sier til Jarlsberg at de har respondert flere ganger, naboer sier det motsatte: at politiet ikke har villet gjøre noe når de har henvendt seg om det som virker som mer enn suspekt trafikk og bråk fra leiligheten.

Politiet uttaler blant annet at det ikke alltid er mulig å komme på grunn av andre oppdrag med høyere prioritet som pågår samtidig. Det forstår vi i en ressursbelastende hverdag. Men dersom rykter og uttalelser, og observasjoner fra naboer er riktige, kan det være snakk om både trusler, salg av- og bruk av dop, mulig salg av sex og mistenkelig unge jenter involvert.

LES OGSÅ: Møter politiet til uka 

Da må det være lov å spørre: Hva er det som er viktigere enn å få stoppet dette? Særlig når mulighetene til å gripe inn skal ha vært flere over tid.

Slike tilstander i «byen sin» ønsker ikke ordføreren å ha. Derfor var han rask på labben når forholdene ble kjent forrige uke.

Nå krever han handling, og samtidig kan det være et betimelig spørsmål å stille: om det er konsekvensene av nærpolitireformen vi ser i ressursprioritering?

Artikkeltags