Posten skal fram - nesten

Ikke lett å være bud: Her i Hagemannsveien er det ikke mye vei for tiden. Foto: Pål Nordby

Ikke lett å være bud: Her i Hagemannsveien er det ikke mye vei for tiden. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Lite går på skinner om dagen i Holmestrand. Gravearbeidene frustrerer.

DEL

MeningerDet gamle ordtaket om at «posten skal fram» har sine utfordringer i dagens Holmestrand. Det gjelder for så vidt både post og aviser og andre ting som leveres i postkassene til folk. Og det kan være litt av en oppgave, helt utenom det vanlige, i blant annet Hagemannsveien (bildet), Tordenskjoldsgate, Langgaten og en del andre sentrumsveier og gater for tiden. Enten man er postbud eller bærer Jarlsberg og andre aviser ut til folket.

LES Vil lage italiensk-inspirert bydel i Holmestrand 

Det graves, og sprenges, og stenges. Og det kommer ikke til å bli bedre på ganske lang tid. Grøfter og svære hull blir ikke fylt igjen på én dag, og når det ene prosjektet er ferdig er det neste i gang.

Problemene flytter bare på seg.

Redaksjonen i Jarlsberg har hatt relativt mange innom, som ikke har fått avisen i kassa den siste tiden, og vi kan bare beklage og forsøke å levere etter beste evne. Men det er ikke enkelt når veien er gravd opp og postkassa henger på veggen bak et stengt sikkerhetsgjerde.

Kanskje kan det ærverdige posthornet tas fram igjen.

LES Går løs på bryggerhuset med gravemaskin: – Mursteinen blir ivaretatt 

Siden 1500-tallet ble det brukt til å varsle portvakter og andre reisende om at posten kom. Grinder og porter skulle åpnes og veien skulle være fri. Budene brukte også hornet til å melde sin ankomst.

Da kan kanskje post og aviser bli levert rette vedkommende gjennom sikkerhetsgjerdene som preger dagens Holmestrand.

LES Vil du redde noen av disse buskene? 

Artikkeltags