Parkering til besvær

DEL

MeningerIkke at vi har gjort noen telling eller vitenskapelig undersøkelse, men parkering: Det være seg parkeringsplasser, parkeringsbøter, parkeringshus, parkeringstider, gratisparkering, timeparkering, handikapparkering, parkeringsautomater, parkeringskort, parkeringskaos, dobbeltparkering, parkeringskjeller, offentlig parkering og privat parkering. I det hele spørsmålet rundt hensettelse av rullende doninger i og rundt Holmestrand sentrum engasjerer.

LES OGSÅ: Her er det gratis parkering – det bare ser ikke alltid sånn ut 

Temaet parkering er trolig det emnet som i ulike former og uttrykk hyppigst går igjen i Jarlsbergs spalter. I andre lokalaviser også for den delen. Her hos oss er det trangt om plassen, noe som bidrar til engasjementet. Det kan handle om oppmerking, regler, priser, bulker og automater som ikke virker som de skal, eller som man ønsker.

forvirring er ofte en tilstand de befinner seg i de som kommer innom redaksjonslokalene med sitt parkeringsproblem. Eller spørsmål. Som Helge Dignes gjorde tidligere i uken. Han følte seg litt dum, litt lurt, men mest spørrende til hvorfor ikke automaten vil spille på lag, slik Jarlsberg før har skrevet om at den nå skal. Hvor ble det av den timen som skulle være gratis, og hvorfor er maskinen gjenstridig da den grønne knappes trykkes på? Ingen billett å få. Han gjorde derfor som mange andre. Han betalte for det som skulle være gratis, for sikkerhets skyld.

LES OGSÅ: Lørdag blir han trafikkdirigent igjen 

Feilen viste seg å være at når ukurante kort benyttes i automaten, da får den hikke og henger seg opp. Maskinen må restartes, og dette gjelder flere av maskinene i byen. Oppfordringen er klar: Ikke bruk bensinkort, bibliotekkortet ditt, tippekortet, sesongkortet på Ullevål eller båtførerbeviset. Bruk riktig kort.

«Maskinen får hikke og henger seg opp »

Litt til og fra dukker stadig diskusjonen om parkeringshus opp. Til den nye stasjonen ville kommunen bygge parkeringshus, Bane Nor og departementet ville ikke. Da ble det slik. Og bygging av parkeringshus i Holmestrand sentrum har i mange år vært en het potet. Men hvor skal det i så fall ligge? Ved Hydro, inn mot fjellet, inne i fjellet, utenfor sentrum, eller er det greit å fortsette med flateparkering ut mot Hakan, der to sett med oppmerking i dag bidrar til lettere forvirring og en del pussige situasjoner. En plass der man lett kan bli «parkert inne» hvis ikke konsentrasjonen på hvor strekene er malt holdes skjerpet.

Men er nok ledige parkeringsplasser en nøkkel til fortsatt utvikling i sentrum av en by som år for år øker i folketall, eller bidrar biltrykket mot et allerede trangt sentrum, til mer frustrasjon og kanskje stagnasjon? Diskusjonen vil garantert fortsette, for mulige svar er mange.

Artikkeltags