Over den verste kneika

Fjordhotellet: Eier vil selge, drivere vil drive. Potensialet til hotellet bør være bedre enn på mange år etter all bygging og oppgradering i området. Foto: Pål Nordby

Fjordhotellet: Eier vil selge, drivere vil drive. Potensialet til hotellet bør være bedre enn på mange år etter all bygging og oppgradering i området. Foto: Pål Nordby

Er det liv laga for hotellet eller er det ikke?

DEL

MeningerHotelleier Terje Skolt vil selge fjordhotellet i Holmestrand.

– Det har vært et pengesluk i 12 år, fra dag én, sier han.

– Fullstendig uaktuelt å legge ned. Det har aldri vært mindre aktuelt å legge ned, sier markeds- og salgssjef Tom Gustav Stene Skoug. Han uttaler seg med ståltro på framtiden. Og slår dessuten kontrakten i bordet, som viser at det er sju år igjen av avtalen.

Men hallo! Hvem er det som tar feil her? Har ikke begge parter interesse av god drift som gir penger til bunnlinja?

LES OGSÅ: Slår tilbake mot eierens påstander: – Det har aldri vært mindre aktuelt å legge ned hotelldriften 

Å markedsføre et tapsprosjekt som salgsobjekt virker ikke umiddelbart som den beste måten å få en god pris på. Men Skolt har en plan om at dersom han beviselig kan legge fram dokumentasjon på at hotellet ikke kan drives med overskudd, så kan han klare å kjøre slalåm rundt bestemmelsene i gjeldende reguleringsplan. Da kan han selge hotellet til en kjøper som ønsker å videreutvikle bygningen til leiligheter. Noe Skolt også har forsøkt før, men blitt møtt med en stengt kommunal dør. Inntil det foreligger konkrete planer for et nytt hotell i byen, så ønsker kommunen å beholde de utleiemulighetene som fjordhotellet representerer.

Som Jarlsberg også har skrevet tidligere: En by med respekt for seg selv må ha et hotell å tilby sine turister og gjester.

«Vi følger gjerne Skoug på veien»

Vi følger gjerne Skoug på veien. Ja visst, det er lysninger i sikte for fjordhotellet. Bedre utsikter enn på mange år. Særlig når det gjelder det rent estetiske i nordenden av byen.

LES OGSÅ: Politikerne forkastet leilighetsplanene 

Fortsatt vil det delvis være en byggeplass nær veggene, men mye er også gjort – og på gang. Jernbaneområdet ligger der ferdig og flott siden i fjor sommer. Den første boligblokka er ferdig-stilt, beplantet rundt, asfaltert og gjort pent. Ny kyststi er under opparbeidelse mellom hotellet og sjøen. Arkitekttegnet strandpromenade. Denne kobler ny turvei mot Sande og Dulpenområdet sammen. At Sande stadig rykker nærmere i sammenslåingsprosessen bør også gi nye markeder og muligheter.

Og boligblokka som nå bygges rett nord for hotellet har allerede solgt halvparten av leilighetene. Det er med andre ord snart modent for noen bryggeplasser til småbåter. For noen år siden da det så som mørkest ut for hotellet var alt dette bare planer. Om et par år er det ferdig. Hotellet er over den verste kneika, hvis det framover drives godt og smart.

Det hjelper også at ordreboka begynner å fylles med aktiviteter. Det bidrar til ei litt mindre bratt kneik.

Artikkeltags