Opp som en rakett i 2018

Jarlsberg nådde en viktig milepæl: 4.000 abonnenter har i mange år vært et tall å strekke seg mot. I 2018 gikk raketten til værs. Foto: Lars Ivar Hordnes

Jarlsberg nådde en viktig milepæl: 4.000 abonnenter har i mange år vært et tall å strekke seg mot. I 2018 gikk raketten til værs. Foto: Lars Ivar Hordnes

Artikkelen er over 1 år gammel

Takk for det som har vært, og velkommen til det nye. År skifter tall, og mange spennende saker venter for oss i avisen og for dere som leser Jarlsberg. 2019 byr på mye moro.

DEL

MeningerDet skjedde i de dager ... og snart har vi lagt 365 av dem bak oss. Hele 2018, så langt minus et par-tre dager.

Å for et år det ble, det første hele året som sammenslått kommune etter at «ekteskapet» mellom Hof og Holmestrand ble innstiftet 1. januar. Om tilsvarende lang framtid, et år pluss et par-tre dager, skal nok en kommune-kontrakt forsegles. En historisk en, ikke bare fordi Sande og Holmestrand slår sine landområder, tjenester og aktiviteter sammen, men fordi våre tre kommuner er de eneste i Norge som gjør dette i to separate prosesser.

LES OGSÅ: Svele var lenge i tvil om han ville fortsette som ordfører: – En viktig årsak er fiendebildet som er skapt mot meg i Sande 

Trening gjør mester, heter et ordtak, og vi tror ikke det er en ulempe at sammenslåingen skjer i to prosesser. Noe blir enklere når det er gjort før, selv om forhandlingene sett utenfra også virker til å ha veldig forskjellige utfordringer. Der Hof-Holmestrand hadde mye fokus på likeverdighet i det kommende «ekteskapet» mellom liten og stor, har Holmestrand-Sande hatt mye fokus på økonomi i det kommende «spleiselaget».

Et spleiselag mange politikere, senest i de nylig avsluttede budsjettbehandlingene, ser fram imot med stor bekymring.

En særdeles spennende start på en framtid storkommunen sammen blir valgkampen og høstens valg, der dagens 64 kommunestyrerepresentanter skal krympes ned til 35. Det skal bli en forrykende valgkamp å følge, der det ved dette årets slutt ser meget jevnt ut mellom de to store, Høyre og Arbeiderpartiet. Her kan bokstavelig talt den siste stemmen i urna bli avgjørende.

LES OGSÅ: Mener at Re kommune kan rydde opp: – Ufint av en nabo 

Vi gleder oss!

«Den siste stemmen kan bli avgjørende»

lokalavisen har også hatt mye å glede seg over i året som gikk. Å fylle 175 år, er et stort stykke tilbakelagt arbeid uansett hvilken bransje man er i. Avisbransjen lokalt har historisk ikke vært noen dans på roser, men Jarlsberg har i løpet av tiårene kommet seg gjennom tøffe tider, og avisen kunne feire dagen et par uker på forskudd i august med en flott folkefest i sentrum.

LES OGSÅ: 175 års jubileum 

Regien kunne ikke vært bedre da vi en måned senere kunne toppe jubileumsåret med opplagsrekord. Aldri har Jarlsberg tippet over 4.000 abonnenter, selv om det var nære på for noen år siden. Det gjorde vi til gangs i år.

4.155 stoppet telleren på. En viktig milepæl. 3.000 abonnenter ble for øvrig passert i 1999. Og nå er det om å gjøre å holde standen. Om vi greier det vet vi i mars.

LES OGSÅ: Jarlsberg setter ny rekord: – Drømmegrensa er brutt 

Lokalavisen din ønsker å takke alle for året som har gått, og vi ser fram imot et like godt samarbeid med alle i det som kommer. Et veldig spennende år på alle mulige måter. Godt nytt år!

Artikkeltags