Noen rolige dager er greit

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra regjeringskontorer til herredshuset i Hof. Uka har vært nyhetsrik, men nå er det god påske.

DEL

MeningerEtter ei særdeles både hektisk, spennende og ikke minst uvanlig nyhetsuke, kan det være greit at påskedagene kommer og tar oss.

Dager som gir oss noen fortjente rolige stunder med malte egg til frokost og marsipankyllinger i skåla.

Det er ikke ofte at vi i vårt fredelige hjørne av verden opplever de store konfliktene. På nippet til regjeringskrise, der den sittende statsminister ser seg nødt til å stille kabinettsspørsmål hører til sjeldenhetene. Det er 18 år siden det skjedde sist, da Kjell Magne Bondevik brukte virkemiddelet som førte til hans avgang i gasskraftsaken. Jens Stoltenberg overtok roret den gangen.

LES OGSÅ: Nå er det opp til Hareide

Tirsdag sto hans arvtaker, Jonas Gahr Støre, klar til å gripe om roret. Erna Solberg unngikk etter en hektisk mandag å stille spørsmålet, men justisminister Sylvi Listhaug ble presset til å gå av for å skape ro i rekkene.

Urokråka Listhaug lover imidlertid å komme høylytt tilbake fra taburettplass.

Og bølgene fra regjeringshold hadde knapt lagt seg, før nye bølger slo innover helt fra Lierstranda til Mulvika.

Nyheten om at våtmarksområdet som Peter Pan skuer utover kunne bli omgjort til storindustri med tømmerterminal langt utover dagens bredder, fikk både næringssjef og andre til å sette te og andre ting i halsen.

Vanligvis har de ikke problemer med å svelge unna, men her var det bråstopp. Det har vært snakket mye om de siste årene at Holmestrand må trekke til seg flere næringsaktører og gjerne noen store aktører, men å legge til rette for å «gå tørrskodd» over vika, var i overkant voldsomt. Særlig uten å ha blitt spurt om det var greit å prøve seg.

LES OGSÅ: Satte teen i halsen

Og helt lokalt spisser det seg til i spørsmålene rundt etterbruken av herredshuset i Hof. Bølgene går også høyt i Hof.

Der det skulle lyse i vinduene og være kommunal aktivitet, er det foreløpig mørkt, og den foreløpige fordelingen av kommunale funksjoner har ikke gitt Hofpatriotene mye å glede seg over.

Derfor var en harmdirrende eksordfører som torsdag måtte holde litt ekstra hardt i bordkanten under fellesnemndas møte, da hun sa hva hun mente til både prosjektrådmann og politikerkolleger om situasjonen Hof føler seg satt i.

At store friske bjørketrær rundt den ærverdige symboltunge bygningen feilaktig hadde blitt kappet ned, bidro heller ikke til lavere blodtrykk på den siden av bordet. Trefelling, og særlig trefelling som dette skaper alltid debatt.

LES OGSÅ: Bjørka som forsvant

Friskt i minne har vi både Hagemannsparken og striden rundt mistelteinen på torget.

«Trefelling som denne skaper alltid debatt»

LES OGSÅ: Hugger de mistelteinen må de hugge ned meg også

Så da er det kanskje like greit at det er påske. Litt fri, forhåpentligvis med mye sol og varmegrader, håper vi på.

Artikkeltags