Livet må gå videre i GIL

Applaus: Ett minutt for Morten Rekstad. Det ville han satt pris på. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Applaus: Ett minutt for Morten Rekstad. Det ville han satt pris på. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Gullhaugcupen er igang igjen. Et godt tegn for alle.

DEL

Tilværelsen stoppet også opp for Gullhaug idrettslag, den skjebnesvangre dagen for ett år siden, da det skjedde det som ikke skulle skje. Da en av ildsjelene, en av dem som virkelig kunne skrives med stor I i klubben, omkommer på så tragisk vis, blir også den lokale idretten satt på vent, som alt annet Morten Rekstad var en del av og engasjerte seg i.

SE BILDENE:

I helgen kom ett av hjertebarna i gang igjen. Gullhaugcupen ble arrangert etter ett års pause, og god sportsånd, trivsel og ikke minst fair play sto i fokus, ikke antall scoringer tap eller seire.

Akkurat slik Morten helt sikkert også ville hatt det. Ikke stillhet, men ett minutts applaus ble den tidligere Gullhaug-lederen og foregangsmannen hedret med. En viktig og riktig markering av en stor profil i klubben.

Fair play-ansvarlig Runo Rekstad kunne fortelle at fokuset på god sportsånd har lange tradisjoner på Gullhaug, og at hans bror, avdøde Morten Rekstad, skal ha mye av æren for at den innstillingen ligger godt forankret i utøverne i Gullhaug idrettslag.

LES OGSÅ: På Gullhaug-cup er sportsånden viktigere enn resultatene 

Med Gullhaugcupen i gang igjen, betyr det ikke at alt er normalt i klubben. Det tar lang tid å bearbeide sorg og håndtere kriser og katastrofer, men det virker som å være en riktig måte å håndtere det på akkurat nå – å arrangere cup, og få en så normal sportshverdag som mulig i klubben.

LES OGSÅ: Tar opp igjen Gullhaug-tradisjonen: – Dette er i Mortens ånd 

Gullhauggutt Morten Rekstad ville sikkert ha ønsket nettopp det.

Artikkeltags