Kortreist og spennende nyheter

«Agurktid»: Men ikke for lokalavisen som har hatt mye annet å by sine lesere på enn agurker. Foto: Pål Nordby

«Agurktid»: Men ikke for lokalavisen som har hatt mye annet å by sine lesere på enn agurker. Foto: Pål Nordby

Agurktid og ferietid er også tid for spennende lokale nyheter.

DEL

MeningerJuli er agurktid.

Tidligere var det en tid avisen kunne slite med å finne interessant stoff. Både fordi folk var på ferie, redaksjonen hadde liten bemanning mens like mange sider skulle fylles.

Agurknytt har vært betegnelsen for nyhetsoppslag om uviktige saker som typisk finner sted når det er agurktid, ei tid der det er lite annet viktig nyhetsstoff å rapportere om.

LES OGSÅ: Rolfs gate vinner trolig veinavn-kampen 

I dag er informasjonsflyten en annen, og agurkene får vokse i fred for sommerredaksjonen.

Gode lokale saker selger. Det vet vi. Jarlsbergs lesere er også lojale mot sin lokalavis. Det vet vi også. Leserne ønsker gode nyhetssaker, og positive sommersaker. Ifølge tallene for nettlesing i sommer har lesernes ønsker blitt matchet med det redaksjonen har levert.

Saken om 21 år gamle Maria Værnes, som fikk over 70 jobbtilbud da hennes historie ble kjent, er et godt eksempel på det. Saken ble lest meget godt i Jarlsberg, og den gikk også godt landet rundt. At villmannskjøring skremmer både hetser og folk i Hof engasjerte. Likeså «navnestriden» for lokale veinavn i Holmestrand og Sande.

LES OGSÅ: Maria (21) er sjokkert over all responsen hun har fått: – Jeg har ikke ord 

Vannskuterregler til besvær, lokal handel, taxitilbudet i Hof som legges ned og en idealistisk holmestranding på ett hjul til Kristiansand - for å samle inn penger.

LES OGSÅ: Jan-Robert har skrevet Holmestrand-krim: – Alle karakterene er basert på personer jeg har møtt i mine år i politiet 

Sammen med dyresaker, tørken, ungdommer som starter eget firma, ferieliv og mye annet, er alt dette saker om livet i lokalmiljøet som leserne vil ha.

Artikkeltags