Kortreist mat å glede seg til

Grateng: Christian Silch og Beate Ahlsen skal til å servere dagens grateng. Foto: Lars Ivar Hordnes

Grateng: Christian Silch og Beate Ahlsen skal til å servere dagens grateng. Foto: Lars Ivar Hordnes

Andre kommuner kjører "Norge Rundt" med maten

DEL

MeningerPå sykehjemmet ved Rove i Holmestrand og ved Veset i Hof lukter det mat i gangene.

En deilig lukt som forteller om at det snart nærmer seg middag. En helsebringende lukt, som setter forventninger og appetitt i gang. En lukt å glede seg til hver dag, fordi beboerne vet at de får god, varm og næringsrik mat, og at det etter middagen følger dessert med. Enda mer å glede seg til.

LES OGSÅ: Heisen i 7-tallet fungerer igjen: – Nå får du en klem! 

Ser fram til middagen gjør også brukere av hjemmetjenesten og flere, og det er et poeng at alle skal få varm mat. Det kjøres heller ut flere ganger enn at man skal risikere kald mat på bordet til den som venter.

Bare ved sykehjemmet i Holmestrand lages det 180 middager hver dag. Det er formidabelt.

Servicen i Holmestrand og Hof står i sterk kontrast til det Sørum kommune i Akershus sist uke besluttet.

LES OGSÅ: Hver tredje person over 75 år er ensom: Nå tas det grep fra både kommunen og Røde Kors 

Der legges kjøkkenet ved Sørum sykehjem ned. Ingen matlukt å kjenne lenger i gangene her, for de eldre ved sykehjemmet og hjemmeboende skal heretter få sin middag fra Matvarehuset i Bergen, tilkjørt med lastebil, cirka 60 mil en vei.

Her blir det ingen varm mat å få, den må brukerne selv varme opp. Selvfølgelig sparer kommunen mye penger på ordningen, men da er verken livskvalitet eller hensyn til miljøet tatt med i regnestykket for den langtreisende maten fra vestlandsbyen.

Det er å håpe at ikke mange følger etter Sørum kommune.

Det er en trist utvikling!

Artikkeltags