Ikke rart folk ser hitover

Stor byggevirksomhet: Og mye å få for pengene, med eget toalett og bad. Foto: Pål Nordby

Stor byggevirksomhet: Og mye å få for pengene, med eget toalett og bad. Foto: Pål Nordby

Ikke mye for penga! Med de prisene, og det lille enkelte får for mye penger i Oslo, er det ikke rart at boligmarkedet i Holmestrand lokker.

DEL

MeningerEn ettroms leilighet i Oslo til 1,8 millioner kroner.

Ja vel, Oslo er dyrt, tenker jeg, og leser videre. Kvadratmeterprisen i leiligheten er på 120.000 kroner. Det var da forskrekkelig dyrt tenker jeg da jeg leser videre i hovedstadsavisen i helgen.

Men det skal bli verre, mye verre. Leiligheten, som er på lusne 15 kvadratmeter, og som koster 1,8 millioner kroner, er til alt overmål uten bad og toalett. 120.000 kroner kvadraten, men uten bad og toalett. Løsningen er å dele. Etter å ha betalt 1,8 millioner kroner, så må eieren dele på åtte toaletter og tre bad med 19 andre leiligheter.

LES 49 eiendommer kom på nye hender i mars – på denne gressplenen skal det bygges enebolig 

Ja, her kan det bli moro på morran når alle skal ut på studier eller jobb omtrent samtidig.

Det er en prisgalskap det er vanskelig å forstå, spesielt i Oslo. Men lav rente, attraktivitet nær sentrum og mangel på boliger i rett prisklasse, er bare noen av mange faktorer som er med å skaper disse ekstreme utslagene. Og nevnte leilighet er av det ekstreme eksempelet, også prismessig. For i mars var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for OBOS-leiligheter i Oslo på 64.000 kroner. Også det høyt, men likevel langt unna 120.000 kroner.

Og kanskje det mest spesielle til slutt: Leiligheten var prisantydet til 1,5 millioner kroner, men ble solgt til 300.000 kroner over takst!

LES Byggeprosjekter som det Linda og ektemannen gikk løs på, er blitt langt vanligere 

Ikke rart Oslo-folk ser til Holmestrand for et sted å bo.

Artikkeltags