Holmestrand er en mester i nominasjoner

Befaring: Juryleder Ola Bettum i front under befaringen tidligere i høst. Foto: Pål Nordby

Befaring: Juryleder Ola Bettum i front under befaringen tidligere i høst. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Det holdt ikke helt inn denne gangen heller.

DEL

MeningerDet ble ingen pris til Holmestrand denne gangen heller, men kommunen må vel snart kunne kalle seg uoffisiell norgesmester i nominasjoner. Og det er mye positivt i det, bortsett fra at man havner utenfor pallen.

LES OGSÅ: Butikken er blant landets beste i sitt slag – her er beviset

Alle nominasjonene for ulike priser de siste årene gir mye og viktig pressedekning, prosjektene blir presentert for fagfolk og i de rette miljøene, og de gir stolthet til innbyggerne og kommunen. Det ligger mye motivasjon i å bli heist fram blant de beste på innovasjon og utvikling.

Nå er den siste i rekken av prismuligheter avgjort. Det ble ingen «Vakre vegers pris» på Holmestrand. Den gikk til en 33 kilometer lang bit av E6 gjennom Gudbrandsdalen, «en godt tilpasset veglinje gjennom det rike dallandskapet. Linjevalget fremstår som helstøpt», heter det fra juryen, som mente prisen burde dit.

LES OGSÅ: Handelsprisen 2018 glapp for Floyd

Vi i Jarlsberg var neste sikre på at denne gangen ville Holmestrand få sin pris. Nominert var Holmestrand stasjon, men det ble hedrende omtale, som det så mange ganger har blitt.

«Holmestrand stasjon er bygget som en fjellhall helt inn mot bykjernen. Dette har vist seg som et svært vellykket byutviklingsgrep, der jernbanestasjonen danner et nytt omdreiningspunkt i Holmestrand, og som gir grunnlag for en positiv sentrumsutvikling», var juryens dom.

LES OGSÅ: – Stor bragd å bli blant fem nominerte

Altså ikke gull denne gangen heller, men det er lov å prøve igjen.Artikkeltags