Gå til sidens hovedinnhold

Festbrems i neste runde

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen dans på økonomiske roser.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å fryse gjelda og investeringer på 2017-nivå i fem år, var et av forslagene rundt bordet, da fellesnemnda for sammenslåing av Holmestrand og Sande kommuner, gikk nærmere inn på dagens status på lommeboka, og framtidig felles økonomi på tvers av grensene.

Det er alt for tidlig å konkludere med noe som helst, men at det som kunne oppfattes som den rene festen i behandlingen av Holmestrand-budsjettet for 2018 og økonomiplanen for de neste fire årene, i desember, kan bli bremset kraftig opp i neste runde.

LES OGSÅ: Styrer mot underskudd

Festbremsen kan blant annet gå ut over en etterlengtet fremdrift i oppgraderingen av Kleiverud skole.

Skolen, som har ventet tålmodig på ferdigstilling av Ekeberg skole står for tur, men med mandagens titt i krystallkula, spredte usikkerheten seg.

Seks viktige stikkord for de neste møtene i fellesnemnda blir gjeldsgrad, investeringer, eiendomsskatt, tjenestenivået, salg av kommunal grunn/bygninger og andre inntektsmuligheter.

LES OGSÅ: Deler på regningen?

Holmestrand kommune har fjernet sin eiendomsskatt i år, Sande har planer om å fjerne sin innen 2020. Det kan bringe den felles kommunen ubehagelig nær et minusresultat i 2021, og det rimer dårlig med løftet om at tjenestene ikke skal bli dårligere etter en sammenslåing, heller bedre.

Rådet fra fylkesmannen er klart:

– Dere må finne løsningene sammen!

Kommentarer til denne saken