En bredside fra rød fløy

Stort oppmøte: På Borgen var det trangt om plassene den siste 1. mai-feiringen før Sande og Holmestrand blir til en kommune. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Stort oppmøte: På Borgen var det trangt om plassene den siste 1. mai-feiringen før Sande og Holmestrand blir til en kommune. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Ingen tvil om at det er valg i høst.

DEL

MeningerI et valgår kan 1. mai-paroler for et bedre arbeidsliv raskt gli over til å bli til slagord for ønsket politikk i neste valgperiode.

Trolig var det kommende valget sterkt medvirkende til ekstra stor interesse og spenning på Borgen i år. Tidligere år ganske glissent, men i går var det få ledige stoler å oppdrive under offensive og taleføre budskap fra mikrofonen i samfunnshuset.

LES Mange vil treffe ordføreren: – På «hjørnet» i Hof telte vi minst 23 oppmøtte 

Og med bare kvinner fra den slitte talerstolen i det tradisjonsrike lokalet, ble det en feminin bredside, og 90 prosent valgkamp fra den røde fløyen i lokal politikk.

At representanter for alle de ulike delene av rød side i Sande- og Holmestrandpolitikken samarbeidet tettere og bredere enn hva som har vært vanlig på arbeidernes frihetsdag, ga også en ny dimensjon for tilhørerne.

Her var både AUF, SV, Rødt, Fellesforbundet og Arbeiderpartiet på hugget, og i det felles arrangementet framførte hver og en med pondus i budskapene.

LES Holmestrand-barnehager jubler over uventet pengestøtte fra regjeringen: – Måtte klype meg i armen 

Hovedtaler, Sandeordfører Elin Gran Weggesrud, la trykk på felleskapstanken, og brukte Einar Gerhardsen som bakteppe for et samfunn og arbeidsliv som arbeiderbevegelsen har skapt, men som høyresiden har rasert.

Arbeiderpartiet er ikke et industriparti, det er industripartiet, sa hun, og fortsatte med kampen for at alle skal ha arbeid å gå til, og med det bli vekst og optimisme i hele landet.

LES Tove fra Eidsfoss vil bli en viktig stemme i den nye kommunen 

Jo da, valgkampen er igang!

Artikkeltags