Ditt minutt i rampelyset

Det er stas å vise seg fram på TV, og stas å lese om kjente som har vært på skjermen.

DEL

MeningerDrammen eller Eidsfoss videre?

I skrivende stund vet vi ikke hvor den beste stemmen kommer fra, Drammen eller Eidsfoss, men vi heier selvfølgelig fram Anniken Kolstad Skoglund fra Eidsfoss i hennes «knockout» i The Voice fredag kveld på TV2.

LES OGSÅ: Fru Berntzen feiret ny frisørsalong med något attåt 

Anniken er den siste i en lang rekke av lokale «kjendiser» som konkurrerer, vrenger sjela, lager TV-program eller for den sakens skyld, er usynlige statister på film, men med navnet for evig tid på rulleteksten, idet kinofolket børster av seg popkornet, reiser seg og går. En flik av berømmelse er også berømmelse.

Det er fortsatt veldig stas å være på TV og lerret. Litt pussig egentlig at dette fremdeles har en så høy status etter over 60 år med TV-sendinger, og 35 år med muligheter på nett. Men TV og film fenger, ikke bare for dem som får sine minutter i rampelyset, men vi merker det også på lesertallene i Jarlsberg.

De går til værs enten det er «Alle mot 1», «Farmen» «Vårt lille Holmeland» eller «Klassequizen», som lokalt kjente deltar i.

Det er snart ikke en programpost som har rullet over skjermen uten bidrag fra Holmestrand, Sande eller Hof. Nå sist altså Anniken, som også hadde sin sangstund i en av Idol-sesongene.

LES OGSÅ: 500.000 så Jan Grønseths serie på tv. Nå er det klart for oppfølgeren 

Jan Grønseth fra Hof tok det helt ut. 500.000 seere så hans første serie «Helt naturlig», og rett over påske starter han sesong 2 i TV-serien, hvor mye handler om livet i Hof. Og som sist er Helene og Stein Grønseth gjennomgangsfigurer i serien.

«som regel uten å se at det er en lokal helt»

På filmlerretet har vi sett Klaus Ulvestad i en rekke produksjoner, som regel uten å se at det er en lokal helt, hvis vi ikke på forhånd har visst det. Som tysk soldat på motorsykkel med sidevogn, bussjåfør eller på lastebil, har Klaus vært sentral med egne kjøretøyer i filmer og serier om andre verdenskrig. Nå sist var det Gullhaugs unge rallykjører, Marius Solberg Hansen, som spilte unge Oliver Solberg i filmen «Born 2 drive», som var statist, gjemt bak hjelmen.

Vi har hatt deltakere i «Luksusfellen», og på History Channel med «øglegraving» på Svalbard, og det spenner vidt fra forhistoriske øgler gravd ut av Stig Larsen til «Gullsnutten» for årets livsstils- og videoblogger for Makeup-Malin.

LES OGSÅ: 250 så Nordic Tenors på Biorama: Jan-Tore slo til med Holmestrand-jodel 

Sangkonkurransen «All together now» med deltakere fra både Sande og Holmestrand gikk nylig over TV-ruta, mens Selda Ekiz fra Sande har vært programleder både i «Newton», «Alle mot 1» og «Klassequizen». Attitunes fikk også sitt kvarters berømmelse i «Norske Talenter».

Men i påvente av det neste heier vi hemningsløst på Anniken fra Eidsfoss.

Artikkeltags