Bygger seg opp til finale

Sofakroken gjelder: I en måned framover for de fotballfrelste. Kjæresten må vente. Illustrasjon: Marianne Karlsen

Sofakroken gjelder: I en måned framover for de fotballfrelste. Kjæresten må vente. Illustrasjon: Marianne Karlsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Når fotball går foran alt.

DEL

MeningerHan vil se fotball, det vil ikke hun!

VM i fotball kan brått også bli VM for parterapeuter, skal vi tro en landsomfattendeundersøkelse fra Opinion. Den forteller at kjæresten må lide mye i ensomhet gjennom sommermåneden med VM-ball rullende i Russland.

En av tre nordmenn svarer at de kommer til å nedprioritere familien og partneren så lenge det kjempes om prestisje, heder og ære på fotballbanen. Og enda flere vil nedprioritere venner og vanlige gjøremål. Nå finnes det også fotballfrelste damer, men under VM og andre store idrettsbegivenheter er det fortsatt en meget stor andel av mannfolka som har hånd om fjernkontrollen.

LES OGSÅ: Nå skal nye helter fram 

Og Nettopp fjernkontrollen er høyt på irritasjonslista over hva ektepar, samboere og kjærester krangler om. I flere år på rad har styringen av TV-en ligget ti på topp på lista hos Tara.no over hva som utløser krangel i heimen. Og akkurat nå er det ingen tvil. Fra torsdag denne uken ruler mannen i sofaen, med gruppeoppsettet for turneringen brettet ut på bordet, et godt grep om fjernkontrollen, snacks, brus og beina på bordet. Ingen skal ødelegge stemningen før seierherrene har hevet trofeet over hodet 15. juli.

Husarbeid, oppvask, svigerforeldre, penger og manglende sexlyst er på topp på den nevnte lista. Men «zappe-syken», som til vanlig tærer hardt på tålmodigheten hos den andre, når nye høyder under VM. For nå er den konfiskert for de neste ukene. Det er bare ett eierskap til fjernkontrollen.

I åtte timer på rad hver dag er det kun én, eller høyst to kanaler som gjelder. Og det er de kanalene som sender tre kamper fra tidlig ettermiddag til sent på kvelden. Unntaket er et par-tre hviledager – for å fylle opp kjøleskapet. For de mest hengivende er det likevel mulig å se fotball hele døgnet, med forhåndsreportasjer, analyser fra ekspertene og høydepunkter etter høydepunkter, som det selvfølgelig bare blir flere og flere av ettersom kampene spilles.

LES OGSÅ: HIF berget uavgjort 

Det er 64 kamper som skal utkjempes. Alle er like viktige og alle går direkte.

«Det er 64 kamper og alle går direkte»

Om komatilstanden i sofaen er god nok grunn til å gå i krigen, eller om fotballmåneden bare kan avskrives når det gjelder praktiske gjøremål og sosiale sammenhenger, lar vi hver enkelt vurdere. At haugen med klesvask vokser, ugresset når nye høyder og malingen av sørveggen må vente. Ja, det får så være. Mer komplisert blir det sikkert hvis skoleavslutningen til eldstemann krasjer med en av gruppefinalene, eller svigermors 60-års dag kolliderer med en av semifinalene. Da kan det bli litt av en finale både i Moskva og hjemme i stua.

Artikkeltags