Blir tett og jevnt helt fram

Ett år og ei uke fram, men valgkampen er igang.

DEL

MeningerVi har bare så vidt bikket over i september, og det er fortsatt et drøyt år til det mest spennende kommunevalget på mange perioder i Sande, Hof og Holmestrand. Det bør bygge opp økt interesse, og kanskje rekordoppslutning rundt valgurnene. Og det er opp til politikerne å gjøre noe med forventningene til folk.

Nettopp fordi det er noe nytt, og de tre bygdene fra 2020 skal samles om et felles kommunestyre med «bare» 35 representanter er det viktig å posisjonere seg tidlig. Det er viktig å være med når spurten går mot målstreken som gir nær en halvering i forhold til dagens antall representanter i Sande og Holmestrand.

LES OGSÅ: Girer kraftig opp til valget: Nå kan du få si din mening – hele seks ganger 

Og som alltid når det er knapphet på godene, ja da hvesses knivene.

«Med 35 tilgjengelige stoler blir det kamp»

Med 35 tilgjengelige stoler blir det hard kamp om setene. Ikke bare for de to store om regjeringsmakt og posisjoner inn i den nye storkommunen, men også for småpartiene som virkelig må drive sine valgkamper aktivt og konstruktivt for i det hele tatt å komme med på toget som forlater den politiske perrongen 9. september neste år. Dagen etter er det for sent. For fire nye år er lenge å vente for enkeltpolitikere og partier som ønsker å være med på å forme den nye kommunen. Det er nå det skjer.

Derfor tror vi valgkampen blir mye hardere, og jevnere, enn den spådommen Kommunal Rapport kunne presentere denne uken i sin forhåndsanalyse, basert på nasjonale meningsmålinger nå i sommer og høst. Denne gangen blir den lokale knivingen enda tydeligere enn før med alt som ligger i potten.

LES OGSÅ: Mette Kalve (Ap) satser mot fylket 

Kommunal Rapport mener på bakgrunn av tallene de har fått fram at Høyre gjør rent bord i hele Vestfold. Det vil i så fall si et foreløpig farvel til Ap-dominansen, som det har vært i flere tiår i Sande, noe den røde politiske bastionen vil kjempe til siste stemme for å unngå. Planen er heller å fravriste Høyre den makten partiet med meget god margin har hatt i Holmestrand de siste tre periodene. Vi har derfor et bikkjeslagsmål i vente. Akkurat slik vi liker det foran lokalvalg.

En langspurt mot neste september startet Senterpartiet allerede torsdag. Fram mot påske inviterer partiet til seks åpne folkemøter, med seks forskjellige temaer på seks forskjellige steder rundt om i Hof, Sande og Holmestrand. Smart av partiet, som får både pressedekning og en kile inn i folks bevissthet ved å være tidlig ute.

Senterpartiet er for øvrig en vinner ved valget i 2019, dersom vi skal holde fast ved Kommunal Rapport sin spådom.

LES OGSÅ: Kathrines parti seiler i medvind: – Tørken har på alvorlig vis satt fokus på vår egen matproduksjon 

I møtet torsdag samlet Sp rundt 20 på Galleberg skole i Sande. En myk start, men med viktige innspill mot det som skal gi resultater om ett år og ei uke.

Artikkeltags