Det blir for lite uansett

Nytt flerbrukshus i Hof: Om å gjøre at hver kvadratmeter blir best mulig utnyttet.

Nytt flerbrukshus i Hof: Om å gjøre at hver kvadratmeter blir best mulig utnyttet.

Trange rammer tvinger kommunen til å bygge for lite.

DEL

MeningerLokalpolitiker Thove Bringaker hadde et godt poeng da hun i formannskapet torsdag understreket at alt som kan gjøres for at ikke det nye flerbrukshuset i Hof bygges for lite, vil bli støttet med hennes stemme.

– Skal vi bygge nytt bør det gjøres skikkelig og stort nok, ikke som når rådhuset ble reist i 1963, var hennes mening.

LES OGSÅ: Slik kan det nye flerbrukshuset i Hof bli 

Rådhuset var sikkert stort nok på 60-tallet, men det har blitt mindre etter hvert som behovet for funksjoner og folk har fylt bygningen. Slik historien med få unntak viser de fleste steder.

Mange vil huske da prestisjeprosjektet nytt Rikshospitalet ble bygget i Oslo. Påbygging ble igangsatt lenge før det nye sykehuset rakk å åpne dørene for pasienter og leger.

Men rammene i Hof er i utgangspunktet stramme.

LES OGSÅ: Vil kvalitetssikre Flerbrukshuset i Hof en gang til: Utsetter byggestart 

Spørsmålet er hvor mye flerbruk det er mulig å få inn på 1.000 kvadratmeter til maksimalt en pris av 30 millioner kroner. Kanskje kan en ny runde på detaljene, ikke bare å sikre kvaliteten på de tenkte funksjonene i nybygget, gi oss litt til. Men kanskje kan de ekstra ukene med utredninger også gi noen kvadratmeter ekstra, dersom noen kroner til kan forsvares å bruke. Derfor var det riktig av politikerne å gå for en kortere utsettelse av byggeprosessen.

For alle vet at også flerbrukshuset i Hof blir for lite.

Vi vet bare ikke når det skjer.

Artikkeltags