Den stygge ferietrenden

Lever farlig: Særlig katter blir veldig lite verdt når familier skal på ferie. Mange blir satt ut for å dø. Arkivfoto

Lever farlig: Særlig katter blir veldig lite verdt når familier skal på ferie. Mange blir satt ut for å dø. Arkivfoto

Katten trenger alle ni liv den kan ha.

DEL

MeningerÅ være katt i disse tider er ingen spøk. For å si det på den måten: det kan være greit å ha ni liv.

«Ungene har mast om kjæledyr i lengre tid, foreldrene gir etter og skaffer seg marsvin, kanin, katt eller gullfisker, som er spennende, i hvert fall i den første tiden. Så kommer hverdagene og ikke minst sommerferien, og i ferien er det verken plass til kaniner eller katter. Hva gjør vi. Jo, etterlater de forsvarsløse dyra i skogen eller til seg selv. Ferien kan jo ikke ødelegges av små pelskledde skapninger».

LES OGSÅ: Familie ble vitne til sjokkerende kattedumping i Hof: – Helt grusomt 

Dette er dessverre ikke bare unntaksvis et scenario. Ifølge veterinærer, steder hvor dyr blir omplassert og politiet, så skjer dette ofte, altfor ofte. Og katter er særlig utsatt.

I helgen var det nok et grelt eksempel på hva folk kan få seg til å gjøre mot dyr. Denne gangen i Hof. Anne Elisabeth Herøy, hennes datter og tre barnebarn fikk se det med egne forskrekkede øyne hva som skjer.

En bil parkerer langs veikanten, en mann bærer ut en stor pappeske og legger denne i grøftekanten. I pappesken en kattemor og hennes tre små kattunger.

LES OGSÅ: Ber eieren anmelde kattemishandleren 

Etterlatt for å dø, for denne gangen var det bare flaks at Herøy passerte stedet, fattet mistanke, snudde bilen og fikk reddet kattene.

Dumping av dyr har blitt et kjempeproblem, og det er vanskelig å se hva som kan motvirke det.

Artikkeltags