– Og takk for dansen!

Danset swing: Mens andre dansetrinn foregikk over hele Holmestrand. Foto: Pål Nordby

Danset swing: Mens andre dansetrinn foregikk over hele Holmestrand. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 26. kulturfestivalen har landet.

DEL

MeningerOg for en dans det ble.

Gjennom ti flotte sommerdager viste den nye festivalkomiteen at det var mulig å «hoppe etter Wirkola», sveve langt og samtidig lande støtt.

LES OGSÅ: Avsluttet festivalen med et smell: – Dette var bra, faktisk var det j**** bra! 

En skikkelig kulturinspirasjon ble det for alle som viste sine kvaliteter fra scene, på utstillingsvegger, dansegulvet og bak en mikrofon. Like moro så det ut til å være for dem som valgte å være publikum. Og det ble totalt sett et stort publikum, båtgjester og besøkende langs brygga og i sentrum som skapte en flott atmosfære. Folk, små som store, koste seg gjennom ti solrike dager og milde kvelder med mye for øre, øyne og gane.

Akkurat slik det skal være når byen inviterer til kulturfestival.

Vel blåst folkens, dette var bra!

Variasjon i sjanger, målgrupper og innhold er en opplagt suksessfaktor når interessen hos innbyggerne skal holdes oppe over ti dager med kulturelt fokus. Det er også viktig at det totale prisnivået holdes på et nivå som matcher lommeboka til folk flest, og at det er lokale utøvere å finne i programmet.

LES OGSÅ: Fred har ett mål igjen for bygda si 

Denne blandingen maktet årets komité og program å innfri med en god miks i et stort spekter for små og store fra dag til dag.

Høydepunkter var det også mange av: fra høy rorbustemning, trøkk på scener til ettertenksomhet i kirke og forsamlinger. At Tina Turner gjenoppsto og avsluttet festivalen med et smell var som bestilt.

LES OGSÅ: Holmestrand kulturfestival går internasjonalt: – Asia Seven imponerte 

Neste års forventninger lever.

Artikkeltags