Så har det skjedd igjen

BORTE: Sjakkspillet på Dr. Graaruds plass mangler en hvit hest. Bildet ble tatt i 10-tiden tirsdag.

BORTE: Sjakkspillet på Dr. Graaruds plass mangler en hvit hest. Bildet ble tatt i 10-tiden tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er noe vi vil anmelde.

DEL

HOLMESTRAND: I 10-tiden tirsdag får Jarlsberg tips om at den hvite hesten mangler fra sjakkspillet på Dr. Graaruds plass.

– Vi satte opp brikkene for å spille da vi oppdaget det. Det sto en annen brikke på plassen, derav den våte ringen på bildet, forklarer tipseren. Vedkommende spør om brikken eventuelt kan ha blitt fjernet for reparasjon.

– Var der i går

Ifølge bibliotekar Tone B. Rødningen ved Holmestrand bibliotek må brikken ha forsvunnet nylig. Fra skranken har hun god utsikt mot brettet.

– Sjakkbrettet er ikke vårt ansvar, men jeg regner med at folk ville sagt ifra til oss likevel, på grunn av beliggenheten vår. Men jeg har ikke hørt noe om dette. Jeg så at sjakkspillet sto oppstilt i går (mandag, journ.anm.), og da var alle brikkene der, etter hva jeg fikk med meg, sier Rødningen.

Hun forteller at sjakkspillet er svært populært og blir brukt både tidlig og sent.

– Jeg begriper ikke hva folk skal med en sånn brikke, sier hun med et sukk.

LES OGSÅ: Tyven tok «kongen»

Ukjent for kommunen

Teknisk virksomhetsleder Bodo Havelberg var ikke kjent med saken da Jarlsberg tok kontakt. Han tvilte på om reparasjon av en sjakkbrikke er prioritert oppgave for kommunemannskapene i juli, men henviste til teknisk eiendomsforvalter Bjørn Ulrichsen for mer informasjon.

Også Ulrichsen var torsdag ettermiddag ukjent med forsvinningen.

– Dersom det viser seg at brikken er stjålet, er dette noe vi vil anmelde, bekrefter Ulrichsen.

Nettopp det gjorde Holmestrand kommune i fjor sommer. Den gang var det den hvite kongen som var borte. Den gang fant politiet fram til en 18-åring i Drammen som innrømte å ha stjålet sjakkbrikken. Saken ble løst i konfliktrådet.

LES OGSÅ: Slik endte det for sjakkbrikke-tyven (+)

Artikkeltags