Konsert fra Holmestrand til Oslo på Christian Radich

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Swinglett skal synge Christian Radich inn til Oslo 10.mai.

DEL

Konserten starter på dekket i Holmestrand og ender når skuta legger til i Oslo. Fullriggeren skal vise seg fra sin beste side og skipet blir åpent for publikum i noen timer.

Denne dagen kan nysgjerrige og interesserte mennesker gå om bord for å ta en titt på skuta med mye historikk i skroget.

Holder konsert

Swinglett skal holde konsert fra Holmestrand, gjennom Drøbakksundet og inn til Oslo.

- Vi har bestilt fint vær, sier direktør Einar Corwin i The Christian Radich Sail Training Foundation.

- Hvis vi skal være uheldig med været har vi muligheter for å trekke ut et solseil som beskytter passasjerene mot regnet. Det vil ikke være et hinder for å gjennomføre den planlagte konserten, sier Linda Aas-Haug, som jobber med Christian Radich.

- Dette er en åpen fjordtur hvor publikum kan bli med på en tur sammen med mannskapet på den store seilskuta, legger han til.

Corwin og Linda Aas-Haug, som også jobber med Christian Radich, ønsker å gjøre skuta kjent utenfor Oslos havn.

- Det er lenge siden vi har besøkt Holmestrand og inngangen til havna er skapt for Christian Radich, men vi må ha hjelp av Hørtte for å legge til, snu og komme oss ut av havneområdet, noe de har sagt seg villig til å bistå med hjelp til, sier hun.

Hektisk helg

Denne helgen vil bli hektisk for mannskapet på det store skipet. Først skal de ha sjørøvertokt fra Oslo til Moss, hvor det også skal holdes konsert på en båttur fra Moss til Horten. Helgen avsluttes i Holmestrand med en musikalsk reise tilbake til Oslo, med det populære og anerkjente koret Swinglett fra Holmestrand.

Siste gangen Christian Radich besøkte Holmestrand var under kongebesøket i 2002. Da vakte det stor interesse i byen. Også utenfor by-grensene er den store seilskuta populær. Mange sjøfolk har hatt sin utdannelse på dette skipet og det vekker gode minner for mange å sette sine bein på dekket igjen.

Seilskuta er fra 1936 og fullriggeren ble bygd med 27 seil, hvorav 156 reseil og 12 stagseil. Det totale seilarealet er på 1.350 kvadratmeter.

- Siden 1975 har fullriggeren blitt brukt som seilende norsk ambassadør i forbindelse med jubileer og bestemte arrangementer, samt ekspertfremmende tiltak ved siden av den gamle målsettingen å utdanne førstereisgutter, heter det på skutas hjemmeside.

Artikkeltags