Tradisjonen tro ble årets julegate-åpning i Holmestrand en massiv og folkelig massemønstring av julestemning og førjulsforventning. Nisser og skuelystne i hundrevis, ja kanskje tusenvis, strømmet til Holmestrand sentrum søndag kveld. Det ser ut til at folk også utenfor Holmestrand strømmer til byen under fjellet ved disse anledningene. Været var heldigvis ikke så ille som det var meldt. Det ble ikke regnvær, slik det var varslet. Det var tvert imot behagelig mildvær, noe som nok bidro til det imponerende oppmøtet. Mildværet og fravæeret av snø la imidlertid ikke noen demper på stemningen, snarere tvert imot.

Det var en mengde arrangementer i Holmestrand denne helga, noe som også bidro. Maken til kulturell julehelg skal man leite lenge etter i Vestfold. Bybarnas juleshow i Biorama hadde trukket mange til bykjernen, det samme hadde adventarrangementene i kirken.

Etter at juletoget hadde samlet seg på Gausetanget, toget det inn mot sentrum. Da hadde mange samlet seg på fortau og i gatene i spent forventning. Og sannelig innfridde toget. Unge og gamle hadde tatt med seg fakler, og mange hadde iført seg fargerike julehabitter. Russen og barnehagene var blant de som satte et festlig preg på nissetoget.

I sentrum ble det tenning av julegran og tale fra ordfører Gerd Monsen. Deretter ble det kulturelle innslag fra kulturskolen og fra Bybarna. Etterhvert ble det også gang rundt juletreet, men da hadde mange fått nok og dratt hjem. LIkevel vil det nok være enighet om at årets julegateåpning var et av de bedre.