Hundreårsfest til tusen

Artikkelen er over 15 år gammel

Nærmere 600 mennesker var med og feiret Norges 100-årsdag 7. juni. Med seg på kjøpet fikk de en splitter ny tusenårsplass og ei snerten dame i stål.

DEL

HOLMESTRAND: Selv om anledningen var Norges hundreårsdag, var det for mange et nytt torg på bryggekanten og en ørliten nysgjerrighet på skulpturen «Nysgjerrig» som trakk mest. En folkefest ble det uansett, og fra et historisk opptog gikk gjennom byen til siste tone var avsluttet fra scenen, var bortimot 600 mennesker med på feiringen.

Ordfører Gerd Monsen kunne stolt avduke den nye skultpturen - laget av kunstneren Asbjørn Høglund.

– Dette har vi ventet så lenge på. Jeg synes hele plassen blir vidunderlig. Dette er virkelig en av de beste dagene i mitt liv. Sola skinner og se på alle som har møtt fram, sa en begeistret ordfører etter avdukingen.

Flott milliongave

Hun passet også på å behørlig takke Holmestrand Rotary Club, som har stått i bresjen for innsamlingsaksjonen, som gjorde det mulig å fullføre arbeidene ved tusenårsplassen. Da innsamlingen ble avsluttet tirsdag morgen, var det kommet inn 1.047.503 kroner.

– Det er flott initiativ, et engasjementet og litt av en dugnadsånd dere satte i gang. Med enkeltpersoner, frivillige organisasjoner og nærlingslivet på laget har denne dugnaden blitt gjennomført på en imponerende måte. Målet på en million kroner står det respekt av. Og det målet ble nådd. Alle dere som har bidratt har gjort det mulig for meg i dag å avduke skulpturen på sitt rette sted, her midt i hjertet av Holmestrand, jublet Monsen.

En flott sammensatt forestilling var med å markere den doble anledningen. Først ute var Botne kirkekor og Våle kirkekor med sin kantate fra 1905. På trampeorgel satt organist Kari Bergaplass, mens Vidar Ulvedalen hadde tatt ansvaret for dirigentstaven.

Elever fra Hillestad skole sjarmerte de frammøtte med sine sanger fra skuespillet «Den levende skogen».

Artikkeltags