Dette er et lokalvalg!

Partilederne: Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under Arendalsuka før bompengestriden begynte for alvor. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Partilederne: Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under Arendalsuka før bompengestriden begynte for alvor. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Artikkelen er over 1 år gammel

Om det er stortingspolitikerne som skal velges eller om det er et lokalvalg er ikke lett å se av mediadekningen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jada, det er et lokalvalg vi står foran i september, men det er i altfor mange saker i dagspressen og sene kvelder med TV-debatter, vanskelig å få øye på de lokale sakene og poengene.

De drukner i krangler på regjeringsnivå og i dueller partilederne på Stortinget i mellom. Det er ikke Jonas eller Erna det står mellom i år, bare så det er klart.

Det bare virker sånn.

Den mest profilerte kampen har stått internt i regjeringen, og kunne veltet hele samarbeidslasset. Etter flere uker med en stadig tilspisset konflikt om bompenger la statsminister Erna Solberg sist fredag fram en skisse til løsning som Venstre, Frp og KrF enten måtte godta eller ta konsekvensen av. Hun stilte et ultimatum til sine kolleger: enten sier dere ja eller dere kan pakke sammen og si takk for nå til å sitte i regjering, var beskjeden fra sjefen.

Alle tre partiene godtok skissen Solberg la fram, Siv Jensen og Kjell Ingolf Ropstad umiddelbart, mens det brummet godt i Trine Skei Grande over å bli parkert av statsministeren.

Og krangelen fortsetter, nå med Miljøpartiet i hovedrollen i de største byene. De var som ventet ikke fornøyd med det regjeringspartiene kom fram til. Og sånn vil det fortsette fram til 9. september.

Men heldigvis har vi lokale politikere som evner å kjøre sine fanesaker fram i lokalavisen, slik at debatten kan bidra til å trekke flest mulig til stemmeurnene her nede på grasrota.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken