370 fikk beltebot på bussen

Kontroll: Totalt var det 662 busspassasjerer som ikke brukte belte.  370 busspassasjerer ble ilagt gebyr for manglende beltebruk. Foto: Statens vegvesen

Kontroll: Totalt var det 662 busspassasjerer som ikke brukte belte. 370 busspassasjerer ble ilagt gebyr for manglende beltebruk. Foto: Statens vegvesen

662 satt usikret og 370 ble ilagt gebyr i Statens vegvesens landsdekkende kontroller av beltebruk i buss i forrige uke. Beltet er livredder nummer én i trafikken, i buss som i bil.

DEL

Oslo: De resterende 292 passasjerene som satt usikret ble ikke ilagt gebyr på grunn av usikker observasjon.

Siden 1977 har 131 mennesker blitt drept i bussulykker i Norge. Så langt i 2018 er ingen drept i buss. Det er ti år siden sist.

LES OGSÅ: Rune var blant dem som måtte blåse 

– Kontroll og gebyr er ikke viktig for oss i seg selv, men et viktig virkemiddel for å få enda flere til å ta trafikksikre valg, både for seg selv og medpassasjerene, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Kontroll virker

Totalt ble 14.534 passasjerer kontrollert, fordelt på 745 busser over hele landet. Andelen kontrollerte som ble ilagt gebyr, er kun 2,5 prosent.

I en spørreundersøkelse svarer passasjerene selv at flere kontroller og påminnelser fra sjåføren vil gjøre at de fester beltet på bussen.

LES OGSÅ: Krever tiltak for å få bukt med råkjøringen her 

– Vi ser at kontroll virker, og at frykten for å måtte betale 1.500 kroner i gebyr nær sagt er større enn frykten for å havne i en ulykke uten belte. Vissheten om at du kan bli kontrollert, gjør at du lettere husker å feste beltet. Da har kontroll en viktig effekt på trafikksikkerheten, også for de som ikke blir kontrollert, sier Lutnæs.

Sjåføren er sjefen

Passasjerene i spørreundersøkelsen oppgir at de «glemmer det» og «gammel vane» som viktige årsaker til at de ikke fester beltet i buss. Vanen sitter ikke i kroppen. I den enkelte buss har sjåføren en helt sentral rolle.

– Sjåfører vi snakker med forteller at idet de informerer over høyttaleren, så går det en bølge av «klikk-klikk-klikk» i bussen.

NHO Transport, Norsk transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet er samarbeidspartnere til Belte i buss-kampanjen.

Artikkeltags