– Uiver H. er død, hesten måtte dessverre avlives

Langer ut i starten: – Bildet er fra starten på Sørlandet i 2009 med Geir Vegard Gundersen i vogna, kan Knut Engen opplyse. Foto: Privat

Langer ut i starten: – Bildet er fra starten på Sørlandet i 2009 med Geir Vegard Gundersen i vogna, kan Knut Engen opplyse. Foto: Privat

– Etter den dramatiske fødselen hvor føllet døde, så måtte vi i Stall Soa Avlslag ta den tunge avgjørelsen å avlive Uiver H., forteller Knut Engen.

DEL

Holmestrand: – Hun responderte ikke slik vi håpet på etter all den behandling og hjelp vi ga. Av dyrevernsmessige årsaker så ble det i samråd med veterinær besluttet å la henne slippe, sier Knut Engen.

BAKGRUNN: Priser seg lykkelig over brannvesenets innsats: – Uten deres innsats hadde ikke hesten overlevd (+)

Ble 16 år

Uiver H. ble 16 år og i sin løpskarriere vant hun ni løp og var ikke dårligere enn nummer tre i til sammen 30 løp av totalt 71 starter. Hun ble mor til seks, inkludert føllet som døde i juni. Hennes beste avkom er i dag Phantasm Soa som har hevdet seg i Europa eliten i to sesonger og tjent 2,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Adrian Solberg Akselsen ble Norgesmester i trav! 

– Vi i Stall Soa Avlslag setter vår lit til at Mai Rouge Soa 3-åring og Lucky Queen Soa 2-åring fører mors mot og vilje videre i løpsbanen. Uiver H. har også en sønn som er oppstallet i Sverige, Giordano Soa står for tiden i trening hos Bjørn Goop. Så hun har avlet gode individer som vi håper kan gi oss og eierne mange gleder fremover, opplyser Engen.

Takker for god hjelp

– Vi vil takke for god hjelp fra venner i tiden hvor Uiver H. trengte tilsyn hele døgnet. Vi takker også brannvesenet for svært god hjelp den natten hun kjempet som mest, sier han.

Artikkeltags