Folkehelse-profil på kula

Medaljedryss: Igjen! Petanqueklubben gjør seg selv og Holmestrand bemerket. Foto: Pål Nordby

Medaljedryss: Igjen! Petanqueklubben gjør seg selv og Holmestrand bemerket. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Petanquehovdstaden i Norge er Holmestrand. Gratisreklame og livskvalitet.

DEL

MeningerHolmestrand petanqueklubb har ei tung bør å bære. I metall. Edelt metall som hoper seg opp for hvert mesterskapsår som går. NM i petanque på Stord forrige helg var intet unntak.

Av 26 deltakere fra den lokale klubben kom 12 hjem med en eller flere medaljer rundt halsen. Øvelser som til sammen ga to gull, ett sølv og fem bronse, og mange nye historier å skrive.

LES OGSÅ: Her klipper Svele snora for den nye frivilligsentralen: – En viktig milepæl 

Siden norgesmesterskapet i 2014 har 39 øvelser endt med medaljer til spillere fra Holmestrand. Ti av dem kom på hjemmebane på Hvitstein i fjor. Formidable prestasjoner for klubben, som med sine 97 medlemmer har blitt en meget viktig folkehelsefaktor i Holmestrand.

Ikke bare er det spill på hovedanlegget Hvitstein på tirsdager og onsdager. På vinterstid samles medlemmene til trening og kamp inne i Peter Panhallen.

Nylig ble det åpnet en bane på Dulpen, og fra før finnes det baner på Kjærsenteret og ved Botne aktivitetssenter.

Det begynner å bli veldig mange som spiller om millimeter og centimeter til den såkalte «grisen».

LES OGSÅ: Her jakter de små burot og slår et slag for byens folkehelse 

Men de aller fleste spiller fordi det er gøy, for å komme seg ut i frisk luft, for å ha det sosialt med andre og for å bedrive en aktivitet absolutt alle kan være med på, ved litt tilrettelegging.

Folkehelseprofilen er høy, enten det er hobby eller konkurranse. Omdømmeverdien er også stor der holmestrandinger forsyner seg grovt av medaljefatet i hvert mesterskap.

Gratulerer!

Artikkeltags