Huskeliste til skolen er bra å ha

Så er vi i gang: Mandag startet skolen, og tusen-vis av småtasser har blitt elever. Foto: Pål Nordby

Så er vi i gang: Mandag startet skolen, og tusen-vis av småtasser har blitt elever. Foto: Pål Nordby

Mandag var det skolestart, med spenning, forventninger og nerver.

DEL

MeningerMandag var det skolestart rundt om i landet for cirka 62.000 nye elever i første klasse.

I vårt område var det både nervøse og gira unger som kom til sin første dag ved Kleiverud, Botne, Ekeberg, Hof og Holmestrand Internasjonale Montessoriskole.

Skolestart er både spennende, skummelt og forventningsfullt for barn, men også for foreldrene. Litt kilent kan det være uansett om eleven skal ha sin aller første skoledag eller «bare» begynner i ny klasse.

Det har vært en lang sommerferie, og mange har forberedt seg i flere uker, både med tilvenningsdager og huskeliste for alt det nødvendige man trenger, som skolesekk, pennal, boktrekk, matboks og drikkeflaske.

Og det er flott at det finnes huskelister på utstyr, ting og tang. Men vi håper at det også er flere ting på huskelisten for skolstart: som å være greie mot hverandre, ha respekt for at ikke alle er like, mener det samme eller går sine egne veier.

Ikke slik å forstå at førsteklassingene skal behøve å tenke på dette, men mer som et obs til alle voksne og de større barna.

Det er fortsatt slik at 20.000-30.000 opplever å bli mobbet her i landet, og mye av mobbingen er linket til skole. Lag det til en regel å si i fra hvis du ser noen som ikke har det bra.

Da får både du det bedre og den som er trist og lei seg.

Artikkeltags