Trenger ikke valgflesket, spenning nok som det er

Close race: Kappløpet har startet, og målsnora brytes ikke før 9. september.

DEL

MeningerVi har hørt det før: Hver eneste stemme teller. Men 9. september kan det bli en sannhet, som med små marginer vipper valget til rød side, eller til den blå. Den første av fire meningsmålinger Sande Avis og Jarlsberg skal gjennomføre sammen, viste med all tydelighet hvor jevnt det kan bli.

Bare en liten desimal skiller mellom Elin eller Alf Johan som ønsket ordfører i den nye kommunen. Dødt løp så langt, der nærmest selvfølgelig det var slik at flere i Sande ønsker å se Elin med ordførerkjedet, mens majoriteten i Holmestrand ønsker en fortsatt Høyrestyrt kommune.

En av de gamle kommunene må imidlertid bite i seg at fargene skifter på toppen av tronen. I en mannsalder har Arbeiderpartiet regjert i Sande. I ny kommune kan det bli blått. I 12 år har Holmestrand vennet seg til at Høyre styrer. I en ny kommune kan det bli rødt.

LES - Det var et hardt slag 

Hvem som får makten til å svinge ordførerklubba blir særs spennende, og hvilke partier og hvem personer som skal benke seg på de 35 setene i kommunestyremøtene neste år, blir også et bikkjeslagsmål til siste stemme er lagt i urnene. Hvem kommer med, og hvem faller utenfor? Hvilket parti får de viktigste posisjonene. Veldig mye står på spill for å få være først til å forme den nye storkommunen nord i Vestfold. Lokalavisenes neste meningsmåling blir offentliggjort rett før sommerferien. Da vil også kampsakene være godt kjent.

«Bare en liten desimal skiller»

Ja visst er det tidlig. Vi er enige med dem som sier det, det er tidlig. Noen inntar også en litt lettvint holdning og avfeier en måling før påske, som altfor usikker for noe som skal avgjøres i september. Vi mener at partiene og politikerne heller bør ta tallene som en motivasjon til å brette opp ermene mot en uhyre spennende valgkamp. Det er ikke bare hver stemme som teller. Hvert argument kan også telle.

LES Fred-Ruben vil ha bedre kollektivtrafikk i Hof 

Slik tallene nå står ser Senterpartiet ut til å bli en viktig Joker i kortstokken, og den kabalen som skal legges. Med 16,3 prosent er Senterpartiet denne målingens klare vinner, og helt på jordet er nok ikke tallene. Dette er nøyaktig det samme tallet som TV2 hadde i sin måling nylig, så Senterpartiet er i tidlig valgform. Om det er for tidlig, hvordan utviklingen blir, hva som kommer de neste ukene, sentrale saker som kan slå negativt eller positivt ut for partier lokalt, er noen av mange spenningsmomenter før neste måling i juni.

Det er et lokalvalg, og hvilke lokale saker de ulike partiene vil fronte, og satse sine politiske løfter på, blir selvsagt viktig for å få velgerne med på laget. Viktig blir det også å øke valgdeltakelsen fra de siste kommunevalgene. Sjansen bør absolutt være til stede med det scenarioet som kan utspille seg på tvers av kommunegrensen som snart skal viskes ut.

LES Meningsmåling: Elin leder an i kampen om ordførerkjedet 

Hvis ikke dette kommunevalget engasjerer uten mye ekstra valgflesk, vet ikke vi ...

Artikkeltags