Holmestrand-politikken trenger nye friske pust

Bare 17 år: Men veldig bestemt og engasjert, Alexander Johnsen. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Bare 17 år: Men veldig bestemt og engasjert, Alexander Johnsen. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Alexander Johnsen (17) trekker alderssnittet ned dersom han får en av 35 seter i det neste kommunestyret.

DEL

MeningerDet er noe befriende friskt over ungdommer som ønsker å være med i jobben det er å forme framtidens lokalsamfunn. Et slikt friskt pust kunne du lese om på nett og i lørdagens utgave av Jarlsberg.

Alexander Johnsen fra Sande er bare 17 år, men fast bestemt på at politikk skal være med på å forme hans liv, og hans meninger om politikk skal ha noe å si for lokal utvikling. Han blir faktisk 18 like etter valget, så en kommunestyreplass ved siden av 34 andre mer erfarne politikere er absolutt innen rekkevidde.

LES Alexander er hekta på politikk (+)

Nå skal ikke avisen gå ut å ønske enkeltpolitikere inn i det nye kommunestyret, men vi gjør et unntak med Alexander. Et friskt pust, som politikken trenger, en uredd 17-åring med ambisjoner og engasjement i et valg der mange av de erfarne politikerne har sagt at nok er nok.

Stortingsvalget i 2017 sendte rekordmange unge politikere inn på Løvebakken.

Faktisk var 18 av 169 stortingspolitikere under 30 år. Aldri hadde det vært en så ung folkeforsamling.

Etter ferien blir det spennende å se på sammensetningen av de 35 som skal utgjøre det første kommunestyret lokalt, og hva gjennomsnittsalderen blir for dem som skal bestemme i nye Holmestrand. At mange etablerte politikere velger å gi seg baner plass for nye.

LES Nå skal turveien rustes opp (+)

Det er velgerne som velger den 9. september.

Artikkeltags