Utga seg for å være en ansatt

Har varslet: Ulf Malm og politiet har blitt varslet om saken fra Holmestrand kommune.

Har varslet: Ulf Malm og politiet har blitt varslet om saken fra Holmestrand kommune.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag kveld lurte en utenlandsk kvinne seg inn i leiligheten til en eldre kvinne i sentrum under påskudd av å være kommunalt ansatt.

DEL

Holmestrand: – Kvinnen som skal ha snakket utenlandsk, muligens «italiensk», etter det den eldre kvinnen forteller, sa hun var fra hjemmetjenesten i Holmestrand kommune, forteller virksomhetsleder for tjenesten, Anne S. Nilsen.

LES OGSÅ: Mener kvinne fikk minst 300.000 som ble svindlet fra eldre

Nytt gratis-tilbud

– Kvinnen som ble sluppet inn i leiligheten fortalte at det var et nytt gratistilbud til eldre. Hun skal ha gitt den eldre kvinnen nakkemassasje, mens hun stilte flere spørsmål. Kvinnen hadde hansker på, beskriver virksomhetsleder Nilsen.

Dette skjedde mandag kveld i sentrum av Holmestrand.

LES OGSÅ: – Pass på eldre naboer

Det er også meldt om uanmeldt besøk til minst en eldre person i Fredlyveien på Gullhaug, der vedkommende har presentert seg fra Falken, med begrunnelse i brannvern eller brannsikkerhet, og at utstyr trenger ettersyn.

Etter det hjemmetjenesten vet har ikke Falken operert i området denne uken.

Vil advare

– Fra hjemmetjenesten vil vi advare og be eldre være skeptiske. Det kan være vanskelig å stenge døren hvis folk er pågående, men vi vil alltid varsle våre brukere dersom et nytt tilbud eller annet skal igangsettes, sier Anne S. Nilsen.

- Har ikke skjedd noe kriminelt

– Politiet har fått informasjon om disse to hendelsene. De er ikke anmeldt, og det har ikke skjedd noe kriminelt, sier politistasjonssjef Ulf Malm.

LES OGSÅ: Svindlet ektepar fra Holmestrand

Politistasjonssjef Ulf Malm i Holmestrand kan også legge til at politiet så langt ikke har hørt om flere tilfeller enn diss to, og at det heller ikke er sikkert at tilfellene har koblinger til hverandre.

– Det som er felles i sakene er at det fiktive påstander og begrunnelser for hvorfor de vil inn til folk, og at vi må regne med at dette gjøres av uærlige grunner, uten at det altså har skjedd noe kriminelt, så vidt vi vet, sier Malm.

– Be om dokumentasjon

Etterforskningsleder Terje Lima Hansen ber folk være forsiktige, og be om identifikasjonskort eller en eller annen dokumentasjon på at folk er derfra som de hevder.

– Ikke bare godta det som blir sagt muntlig, sier Lima Hansen, som oppfordrer andre som opplever noe om å si ifra. Det er bedre å si fra en gang for mye enn ikke det hele tatt.

Artikkeltags