Midt i elendigheten kom gladbudskapet

Fortsatt lys i skiltet: Stasjonens død var betydelig overdrevet. Heldigvis! Foto: Pål Nordby

Fortsatt lys i skiltet: Stasjonens død var betydelig overdrevet. Heldigvis! Foto: Pål Nordby

Nedtur er snudd til ny optimisme. Shell skal likevel ikke legge ned, noe som er positivt nytt for næringslivet og folk i sentrum.

DEL

Meninger– Ryktet om min død er betydelig overdrevet, sa den amerikanske forfatteren Mark Twain på slutten av 1800-tallet, etter å ha lest i en avis om sin egen død etter en englandstur.

Shellstasjonens forestående død og begravelse i sentrum av Holmestrand viser seg nå, i likhet med Twain, også å være betydelig overdrevet.

LES Holmestrand Utvikling kjøper bensinstasjonen: – Vi sikrer videre drift

Innbyggere, kunder og nostalgikere så med gru fram til at lysene skulle slukkes, og vinduene trekkes for, etter siste åpningsdag på nyttårsaften. Folk var redd for at bygningene og restene av bensinstasjonen skulle bli stående som et spøkelse, og et trist monument over sentrumssituasjonen i påvente av nye år med flere veistengninger og bygging av ny vei. Det ville i en slik setting, og i denne perioden, være nesten umulig å få noen til å kjøpe eller ønske å satse på noe annet på den tradisjonsrike tomta, så lenge veibyggingen pågår.

Men midt i all denne elendigheten kom gladbudskapet: Lysene skal likevel ikke slukkes, og det skal bli både bensin, bilvask, pølser og burger fortsatt. I stedet for gravøl nyttårsaften, blir det nå bare små endringer i januar, som de fleste av oss kan leve godt med.

LES Monica og sjefen var oppe halve natta for å lage julebutikk: – Håper det blir skikkelig rush

Fra februar er mye på plass igjen, takket være langsiktig tenkning fra folkene i Holmestrand Utvikling.

Da ble det en god jul i år på Shell også.

LES Har lange arbeidsdager før jul: – Listene fyller seg opp


Artikkeltags