Vi takker for by-festen

Folkefesten: Det myldret av deltakere, frivillige og folk flest rundt om i byen. Foto: Pål Nordby

Folkefesten: Det myldret av deltakere, frivillige og folk flest rundt om i byen. Foto: Pål Nordby

Maratonlørdagen ble en gedigen by-fest. Rekorddeltakelse, et sentrum fullt av folk og fint vær.

DEL

Meninger– Det er bare Oslo maraton som kan måle seg med arrangementet i Holmestrand, hørte vi ble sagt på Fiskebrygga av en av deltakerne. Løperen så til å være en av dem som hadde vært med på en del, så han hadde sikkert et godt grunnlag å uttale seg på. Og det er vanskelig ikke å være enig i uttalelsen.

Maratonlørdagen ble en fantastisk dag. Ikke bare var det et perfekt løpevær, med vårsol som varmet i kinnene for dem som ikke fikk opp dampen på antall tilbakelagte kilometere.

Arrangementet virker til å ha satt seg, etter flere år med trening. Selv med rekorddeltakelse, som gir arrangørene enda mer å gjøre og mer å holde styr på, så alt ut til å gli slik det skulle. En stor takk skal selvfølgelig rundt 200 frivillige ha for at det glir godt. Men med så mange frivillige er det også meget viktig at det er organisert på en måte så alle vet hva sin oppgave er.

Det var uttrykt en viss bekymring for hva alle gravearbeider, riving av kvartal og stengte veier ville gjøre for framkommeligheten og organiseringen. Men fra lokalavisens ståsted og tilstedeværelse lørdag, kunne det virke som om trafikkavviklingen aldri har fungert bedre på en martatonlørdag.

Kan nettopp det at folk flest visste om stengning av veier og vanskelighetene på forhånd, ha vært utslagsgivende for mindre biltrafikk og færre spørsmål om parkering og alternative veier?

At Langgaten faktisk har vært delvis stengt noen uker kan for lørdagens del hatt en positiv effekt. Uansett, så det helt uproblematisk ut. Når byen i tillegg får rekorddeltakelse fra unger i barnevognalder til maratondeltaker på 80 år har dagen klaffet 100 prosent for folkefesten i sentrum.

LES

Artikkeltags