To små søte karameller ble det denne uka

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Oppturer skal vi glede oss over, og bruke til å bli enda bedre.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle husker enkelte barndommens søte øyeblikk da en bit godteri kunne være det som toppet dagen, kvelden eller turen. En smak av litt skyfri himmel, og en bit skyfritt som føltes helt fortjent. En godbit som i øyeblikkets beruselse parkerte det du ellers hadde gjort den dagen. To slike søte og velsmakende karameller til å suge en stund på fikk Jarlsberg denne uken.

Redaksjonen hadde en spent forventning til den årlige Amediakonferansen, denne høsten i Alta, der det hvert år deles ut fem høythengende priser for årets beste journalistikk blant de 73 avisene i aviskonsernet Jarlsberg tilhører. Gjennom jobben som ble gjort, og samarbeidet med Hydro fra januar til august, i serien om «hjørnesteinsbedriften» i Holmestrand, ble det tidlig klart at lokalavisen ville være med å spise kirsebær med våre kolleger med større muskler og ressurser. Vi mente pakken av 26 reportasjer, bildeserier, videoer, oppmerksomhet, og positivitet rundt prosjektet, kvalifiserte til minst en nominasjon. Og det stemte.

LES Danseløven har bare tre måneder igjen på Nedre Gausen: – Vi klorer oss fast

Fagjuryen var enige med oss, og plasserte Hydroserien blant de fire beste i «årets featurejournalistikk». Den anerkjennelsen smakte godt.

Og enda søtere ble smaken to dager senere da de offisielle opplagstallene for første halvår i år viste nye plusstall for Jarlsberg - nok en gang. Trolig har tallene, som for første gang i Jarlsberghistorien krabber over 4.300 abonnenter, sammenheng med samarbeidet med Hydro, men framgangen, som langt i fra er selvfølgelig, rommer også flere faktorer enn det.

«Vi vil se 2.400 abonnenter»

Den nye mediehverdagen, hvor det begynner å bli en stund siden lokalavisen kun var en tredagersavis, er viktig. Jarlsberg sju dager i uken på nett, fra tidlig om morgenen til folk tar kvelden, gjør at vi når ut til langt flere med mye mer enn hva som er mulig kun gjennom papiravisen.

Eksempler er i de øyeblikkene nyheter skjer uavhengig av «deadline», trykketid og distribusjon. En annen ting er volumet, som ikke trenger å begrenses av sideplass eller sideantall. Som et annet eksempel er bildeserier. Jarlsberg har så langt i år publisert rundt 250 bildeserier om alt fra fotballturneringer, byggesaker, festivaler og relevante nyhetssaker der flere enn seks bilder kan være med å fylle ut det store bildet og fortelle en enda bedre historie. Men når det er sagt.

Papiravisen er viktig for oss, og vi håper den fortsatt vil være det i mange år framover.

LES Merethe skal selge 32 leiligheter, men har 250 interessenter på blokka: – Folk er redde for å gå glipp av muligheten

Journalistikken er med nye vaner i kontinuerlig endring. Dagens og framtidas lokalavis handler i mye større grad om å fortelle de gode historiene fra vanlige mennesker, og mye mindre om å referere fra politiske møter, foreninger, sportsresultater og arrangementer. Den endringen er godt i gang og vil gradvis fortsette understøttet av hva vi daglig kan lese ut av egen nett-trafikk. Folks leservaner og interesser forteller oss med tydelighet hva vi bør satse mer på, men også hva vi må prioritere ned. Vi kan ikke gjøre alt, og vi kan ikke gjøre alt slik vi har gjort det før. Dette vil bli en tydeligere profil nå som vi blir en større kommune.

Med nær 25.000 innbyggere vil oppmerksomheten bli annerledes, og der skal Jarlsberg være med å sette dagsorden.

Det som har startet, vil bli forsterket fra nyttår. Vi gleder oss, og det neste målet nå må bli å se tallet 2.400 abonnenter lyse mot oss.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken