Sakene, tall og prosenter

Hvem er det som tramper på min bro? – Jo, det er Senterpartiet! Foto: Pål Nordby

Hvem er det som tramper på min bro? – Jo, det er Senterpartiet! Foto: Pål Nordby

Senterpartiet seiler opp som både vippeparti og joker.

DEL

MeningerI Sande har Senterpartiet i inneværende valgperiode hatt varaordføreren, mens partiet i Holmestrand mest har sittet på gjerdet. Nå varsler partiet en mye mer offensiv rolle for perioden som kommer.

Oppildnet av gode tall og prognoser, både nasjonalt, regionalt og lokalt slår de seg på brystet og krever makt. Enten ved å samarbeide, eller å forhandle seg fram til ordførerkjedet i den nye storkommunen.

LES Gleder seg veldig til «valgtrilleren» 

– Tiden er over for at ett parti skal sitte å bestemme i kommunen, sier Per Harald Agerup.

Han henviser til et Ap-styre godt over en mannsalder i Sande og 12 år med Høyre-dominans i Holmestrand. Nå vil Senterpartiet sitte ved bordet der det skjer, enten det er sammen med blå blokk eller det skinner av rød farge.

Tanken er heller ikke langt borte å tenke seg en grønn ordfører. Det kommer an på tallene, prosentene og sakene det kan forhandles om i september.

LES Elsker følelsen av eksamen 

Tallenes tale har vært god lesning for Senterpartiet i lang tid. Meningsmålingen Jarlsberg presenterte i april viste nøyaktig det samme som den nasjonale målingen bare en uke før. 16,3 prosent var formidabelt for partiet som hadde et snitt i underkant av ti prosent i Hof, Holmestrand og Sande ved forrige valg.

Høye tall betyr mange representanter. Blir det fem eller seks Sp-ere ved kommunestyrebordet, blir de en betydelig forhandlingspartner.

Artikkeltags