Og her er det helt fullt

Gausetangen barnehage: Nytt, flott og helt fullt av barn fra høsten av. Foto: Lars Ivar Hordnes

Gausetangen barnehage: Nytt, flott og helt fullt av barn fra høsten av. Foto: Lars Ivar Hordnes

Artikkelen er over 1 år gammel

Nye Gausetangen barnehage, en suksess.

DEL

MeningerForgubbing av Holmestrand sentrum var et faresignal som ble dratt opp av flere, både politikere og andre, da Gausetangen skole ble besluttet nedlagt.

LES OGSÅ: Hovedopptak i barnehagene: 130 fikk førstevalget 

Og det skal sies at rundt 2010 var det ikke i nærheten av den investeringsiveren og byggingen som vi i dag ser, men planer og skisser var det nok av. Men akkurat da var det et stykke fram til realisering.

Både av hus, jernbane, ny sentrumsvei og alle muligheter som skulle åpne seg. På tross av skisser var skrekken sterkt til stede for at sentrum skulle bli bosted for «bare pensjonister», mens «ungdommen» skulle overta tomme eneboliger, som de eldre etterlot seg oppe på fjellet.

De nye planene for tidligere Gausetangen skole var tidlig noe av det optimistiske for alderssammensetningen i byen. Dette har foreløpig ikke slått til.

LES OGSÅ: SV-Grete gikk ut mot «ulogisk» utgift for småbarnsforeldre 

I dag står det tomme skallet av den tidligere skolen der og gaper mot nye Gausetangen barnehage, der det i skarp kontrast yrer av liv og unger. Et bilde helt motsatt av hva som først var tenkt.

Alt tydet på at det skulle bli rundt 34 leiligheter først, gjerne for unge mennesker i en etableringsfase, eller med barn, slik at de kunne ha kort vei både til barnehage og den nye stasjonen for pendling til jobb eller studier. I stedet er det barnehagen som nå er fylt opp, og behovet er langt større enn det den kan romme.

Kanskje skulle den vært bygd enda større, vil flere spørre nå snart ti år etter pessimistenes utsagn om forgubbing.

Artikkeltags