Ny vei dyttes fram i tid

Lenge siden: Bjarke Anderson jobbet med 3k, men også med planer for fv. 900 i 2012. Foto: Pål Nordby

Lenge siden: Bjarke Anderson jobbet med 3k, men også med planer for fv. 900 i 2012. Foto: Pål Nordby

Det har tatt lang tid, og det kommer trolig til å ta lang tid før ny 800 meter lang vei er på plass.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er snart ti år siden Jarlsberg begynte å skrive om en mulig ny vei gjennom sentrum. Og det er over åtte år siden Holmestrandtunnelen ble stengt i januar 2012 for å benyttes til anleggstrafikk for Jernbaneverket. Snart to år er det siden reguleringsplanen for 800 meter ny fylkesvei ble vedtatt i kommunestyret.

Onsdag hadde utvalget i Samferdsel sitt første møte i det nye storfylket Vestfold og Telemark. Der var innstillingen å utsette saken til nye kostnadskalkyler foreligger.

Men når er det? Hvor dyrt vil det bli? Og hvem skal ta regningen for å få en ny vei?

LES Mange muligheter for Holmestrand Nord:Idémyldring sammen

Vestfold og Telemark fylkeskommune eier, drifter og forvalter cirka 3.100 kilometer fylkesvei. I tillegg kommer gang- og sykkelveier, som også fylkeskommunen har ansvar for å drifte og forvalte langs fylkesveier. I den sammenhengen kan 800 meter ny vei virke som en bagatell, men slik er det ikke når regningen kan komme opp i 200 millioner kroner, 80 mer enn det som var tenkt.

– Det er ingen automatikk i at fylkeskommunen tar ekstraregningen, og jeg vil stille de samme spørsmålene som deg. Det positive er at veien er på lista over prioriterte prosjekter, sa utvalgsleder Arve Høiberg (Ap) til Jarlsberg før onsdagens møte.

LES Utbyggere vil rive gamle Biorama – det går Ap-Ingar sterkt imot

«Det foreligger ekstern finansiering gjennom tilskudd på 48,5 millioner kroner. Prosjektet er sterkt forsinket på grunn av dårlige grunnforhold, og det forventes en stor kostnadsøkning på grunn av grunnforhold og støyproblematikk. Avklaring kan ta lang tid, og budsjettet foreslås derfor forskjøvet noe i forhold til tidligere budsjettert», heter det.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken