Næring som vi alle må ha

Litt debutantnerver til tross. Det første Næringsrikt i ny og større kommune landet fjellstøtt, og dette vil næringslivet ha mer av.

DEL

MeningerEn dag for å bli bedre kjent. En dag for å knytte kontakter. En dag for å utvide nettverket. En dag for å bli motivert og inspirert. I sum måtte dette bli næringsrikt, da over 200 aktører i lokalt og regionalt næringsliv møttes til nytte og hygge under samme tak en hel dag, i en ellers så travel hverdag.

Dagen Næringsrikt i Sande var initiert av kommunen, og den første i sitt slag etter at Holmestrand næringsforening og Sande næringsråd har bestemt seg for å slå seg sammen.

LES Kommunen vil på potetbu-befaring med Ibrahim, men hovedpersonen selv er ikke overbevist: – Jeg har litt blandede følelser

Etter tilbakemeldingene fra deltakerne blir det garantert ikke den siste. Dersom fasiten er alle positive ytringer og kommentar som kom gjennom dagen fra scene, stands og mingling, er det ingen tvil.

Og de som var der, har opplevd mange lignende arrangementer, messer, klynger og alt hva det kalles der folk med noenlunde felles interesser kommer sammen.

– Gode og nyttige foredrag, fremtidsrettet, framoverlent, relevans og sjeldent bra, hørte vi på tvers av næringer og bransjer. Folk var rett og slett fornøyd med det som ble oppfattet som et viktig og positivt signal, som ny kommune og næringsaktører sender ut ved å slå på stortromma og arrangere en dag, hvor fremtidens næring i fremtidens nye kommune står i fokus. Et slikt samspill gir også gode sjanser for at næringsutvikling vil ligge høyt på prioriteringslista hos lokale og regionale politikere.

LES Roger og Jan Erik har møttes på bensinstasjonen nesten daglig i 50 år: – Det er ikke noe alternativ

Ord som forutsigbarhet og næringsoffensiv klinger godt ute i bedriftene. Det borger for en lav terskel, som kan gi positive ringvirkninger for mange.

«Det borger for en lav terskel»

Geografisk har vi som lokalavis i den nye kommunen en god innramming med aktivitet og utbygging av det gedigne Hanekleiva-området i nord, mens det nå også er sterke krefter i sving i sør for å fullføre det mange har snakket om i årevis rundt Bentsrud og grenseområdene mot Re. I vest, i Hof, kan det med ferdigstilling av Dokka-rundkjøringen nå endelig løsne for videre utvikling i Mossåsen og på Rønnebergfeltet, men også for Bergene Holm, etter årevis med venting. Og i øst er det veldig spennende tanker om nye teknologiske løsninger for avfallshåndteringen og deponeringen på Langøya. AT ASKO jobber med konkrete planer for verdens første elektrifisering av sjøtransport av varer mellom oss og Holmestrand, gjør fremtiden veldig spennende.

Vi visste det fra før, men Næringsrikt pekte på det store mangfoldet av store og små bedrifter, bransjer og næringer det finnes i Holmestrand, Hof og Sande.

Og veksten er stor også utenfor de nevnte områdene.

LES Kafébyggingen går sin gang – nå har Ørjan fått noe viktig på plass

Småbedrifter, gründere og kreativitet blomster.

En offensiv tilnærming gir håp om at det i løpet av få år vil være langt flere enn de cirka 7.500 sysselsatte som i dag har sitt virke i den nye kommunen med 25.000 innbyggere.


Artikkeltags