Mest grønt, og litt hvitt

Mye grønt: Det er ikke mye snø i Breimyr, men nok til en sesongstart for de yngste. Foto: Pål Nordby

Mye grønt: Det er ikke mye snø i Breimyr, men nok til en sesongstart for de yngste. Foto: Pål Nordby

Det er et merkelig vær vi har fått i januar, men både for golfere og hoppere klaffet det på søndag.

DEL

MeningerDatoen var 12. januar 2020. Den andre søndagen i det nye året.

Det spesielle med akkurat denne søndagen er at både en sommeridrett og en vinteridrett hadde sin sesongåpning. Vi vet ikke at det har skjedd før i Holmestrand.

På Solum golfbane var rundt 130 golfspillere i aktivitet på det som kalles sommergreen. Bare noen kopper fylt av is de mest skyggelagte områdene viste et lite snev av vinter. Ellers var golfbanen og greenen overraskende grønn til årstiden å være. Spillerne koste seg i sola, ikledd lette klær, joggesko og skyggeluer.

LES Aurora (9) debuterte i hoppbakken

Ikke mange kilometerne unna Holmestrand golfklubb sin «sommeråpning», hadde Botne skiklubb invitert de yngste med hoppdress, til å prøve de minste bakkestørrelsene i Breimyranlegget. To av bakkene hadde spor og hardpakket snø. Ikke ideelle forhold, men nok til at vinteridretten til en viss grad kunne utøves.

Et imponerende stykke arbeid var lagt ned av hoppgruppa på de få timene det har vært nok kuldegrader til å produsere en såle av kunstsnø. Ildsjeler, som har hatt alle odds mot seg i dagevis med mange varmegrader, og veldig mye regn. De har virkelig trosset værgudene.

– Siden slutten av 1800-tallet, da temperaturmålinger med termometer begynte, har den globale middeltemperaturen ved jordoverflaten økt med omkring 0,8 °C. For det meste etter 1950, og høyst sannsynlig på grunn av økt innhold av drivhusgasser i atmosfæren, knyttet til menneskelig aktivitet, sier Store Norske Leksikon.

LES Solum golfbane: Rekordåpning 12. januar

Uten at vi tar den debatten nå.Artikkeltags