Mange har noe å lære av femteklassingene på Ekeberg

Ikke sånn takk! Her ved Bogen i 2014. Slik vil ikke de unge overta de voksnes uvaner. Arkivfoto

Ikke sånn takk! Her ved Bogen i 2014. Slik vil ikke de unge overta de voksnes uvaner. Arkivfoto

Sterke meninger, selv om de bare er ti år. Femteklassingene ved Ekeberg skole har fått farta på debatten i avisen.

DEL

Leder:Femteklassingene ved Ekeberg skole er engasjerte i i viktige samfunnsspørsmål. Det viser leserinnleggene på denne og den neste siden. I en uke har elevene hatt et spesielt fokus på norsk og samfunnsfag, og særskilt debatt rundt viktige saker i lokalsamfunnet.

I innledningen til temauken fikk Jarlsberg være med i klasserommet for å fortelle litt om avisen og hvordan et leserbrev kan skrives, og hva det kan handle om. Og et tips til alle var å forsøke å få fram sin egen mening om noe som engasjerer og som opptar tankene - eller drømmene.

LES OGSÅ: Flere velger Holmestrand videregående skole: Rektor er veldig fornøyd med tallene 

Fra skolen sin side var det felles temaet kalt: «Du og jeg og vi to», et tema som handler om roller, forventninger, mobbing og andre viktige saker, som også ble diskutert i klassene og grupper. Oppgaven elevene fikk etter disse dagene, var å skrive et avisinnlegg om for eksempel hvordan det føles å være ung i dag, og hva som venter i framtida, om sine ønsker og drømmer. Eller rett og slett hva hver enkelt er opptatt av akkurat nå.

Og at femteklassingene har meninger er sikkert. Kanskje har de også en god del å lære bort til oss voksne. Miljøet, både lokalt og ellers er et tema som går igjen. Ungene vil ikke vokse opp i forsøpling og med et forurenset hav, og krever å bli hørt på det. De er opptatt av hvordan byen skal se ut i framtida, om bruk, og for mye tidsbruk ved skjerm, om plastens forbannelse, om viktigheten av å ha en familie og en drøm om å bli astronaut.

LES OGSÅ: Liam (8) ble en av finalistene: – Jeg tenkte bare, oi! 

Ja, gå for drømmen, sier vi.

Artikkeltags