Lokalt, effektivt og ferskt

Rekoring: Lokalprodusert, effektivt og ferskt. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Rekoring: Lokalprodusert, effektivt og ferskt. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Rekoring og bildeling er noe helt nytt for oss, og trendy, men vi tror ikke dette kun blir en døgnflue.

DEL

MeningerRekoring, bildeling og sirkulærøkonomi. Tre begreper, som ikke var langt fram i folks bevissthet bare for kort tid siden.

Nå er det ikke bare trendy, det er også satt praktisk ut i livet. Gjenbruk, via blant annet loppemarkeder, byttedager og brukthandel, har alltid hatt et fotfeste hos folk, men nå er det tydeligere i et overordnet miljø- og klimaperspektiv.

Holmestrand Utvikling lanserte forrige uke den første bildelingsordningen i Holmestrand, med én personbil og én varebil. Ordningen har både et miljøaspekt og kan gi praktiske fordeler. I en by med tranghet når det gjelder trafikk og parkering, kan bildeling være gunstig både for de som lurer på om de skal kutte ut bil nummer to, men kan også være en løsning for personer med førerkort, men som ikke daglig må ha egen bil tilgjengelig. Holmestrand er av bilgiganten Bertel O. Steen valgt ut som ett av tre steder for pilotprosjekt.

LES Utvalg sier nei til deponi i Brevik-gruvene

La oss håpe ideen er flyvedyktig, selv om det sikkert vil kreve noe tid før en slik tanke omsettes til handling hos forbrukerne.

Samtidig har den første «Rekoringen» funnet sted.

REKO står for Rettferdig Konsum, og det finnes nå cirka 400 ringer i Skandinavia. En rekoring vil i praksis si matnyttig forhåndshandel på nett, hvor flere lokale tilbydere møtes på samme sted til samme tid, for å overlevere til kundene de bestilte varene.

Onsdag var det hektisk aktivitet på parkeringsplassen ved Hakan da den nye «ringen» av lokalprodusert mat tydeligvis mettet et sultent marked. Ringen, som betyr kutt av fordyrende mellomledd, bidrar til økt interesse i tillegg til å få ferske varer rett fra en produsent i «nabolaget».

LES Turveien ble nesten seks millioner billigere enn antatt

Enkelt, lokalt, effektivt og ferskt appellerer til forbrukerne, og det blir spennende å se hvor ringen sirkulerer videre.

Artikkeltags